Timóteus tanítványképzés

2020. április 20., hétfő, Balatonszárszó

Akkreditált missziológiai lelkésztovábbképzést szerveznek 2020. április 20-24. között a balatonszárszói SDG Hotel és Konferenciaközpontban.

A Timóteus Tanítvány Képzés abban kíván segíteni a lelkipásztoroknak, hogy a saját gyülekezetükben a szolgálatba bekapcsolódó aktív munkatársakat, világi vezetőket, presbitereket, tanítókat, készíthessenek fel a gyülekezeti szolgálatok hatékony végzésére. A képzés módszeréről röviden: A képzés interaktív és induktív, azaz rávezető jellegű: kérdések, önálló munka és megbeszélés útján segíti a résztvevőket abban, hogy hogyan segíthetik a gyülekezeti tagokat a tanulás folyamatán az aktív szolgálatok felvállalásában. Az induktív módon tanultak segítenek felismerni azokat a területeket, ahol változás szükséges az aktivitás mozgósítása érdekében és mindazt, ahogy lelkészként segíthetünk, és amit a gyülekezeti tagként tenni érdemes a változások létrejötte érdekében.

Időpont: 2020. április 20-24.
Helyszín: Balatonszárszó, SDG Hotel és Konferenciaközpont

Létszám: 20 fő
Regisztrációs díj: 5.000.- Ft
Kredit: 19

Program:
április 20, hétfő – Bevezetés – Gondoskodás Isten népéről
április 21. kedd – Gondoskodás Isten népéről
április 22. szerda – Gondoskodás Isten népéről – A sáfárságról
április 23. csütörtök – A sáfárságról
április 24. péntek – Tevékenységi tervek áttekintése - Lezárás

Oktatók: Kali Tünde-Zsófia, lelkipásztor, Mezőméhes, Kali Szabolcs Barna, lelkipásztor, Ludastelep

Kali Tünde-Zsófia 
2003-A Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézetben szerzett lelkipásztori diplomát.
2009-Mesteri fokozatát a Babes-Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző Karának Pásztorálpszichológia szakán nyerte el, diplomadolgozatát lelkipásztorok kiégéséről írta.
A Timóteus Vezetőképzést 2014-2015-ben tanulta a zwollei Verre Naasten Missziós Intézetben (Hollandia) Először alap majd mesterképző fokozatot nyert. Több képzést is tartott Erdélyszerte lelkipásztoroknak, presbitereknek és női csoportoknak.
2014-2018 között a Romániai Keresztyén Nők Ökumenikus Fórumának elnöke.
2015 óta aktívan tevékenykedik az ERLÉSZ Hivatásmegőrző Szolgálatában.
5 éve a Mezőméhesi Református Egyházközség lelkipásztora.

Kali Szabolcs Barna
2001-A Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézetben nyert lelkipásztori képzést.
2003-2004-Tanulmányait az USA-ban folytatta, a Holland michigani a Western Theological Seminaryn, ahol mesteri fokozatot nyert missziólogiából.
2007 óta a Ludastelpi Refomátus Egyházközség lelkipásztora.
2014-2015-ben a zwollei Verre Naasten Missziós Intézetben (Hollandia) tanulta a Timóteus Vezetőképzést, először alap, majd mesterképző fokozatot szerzett. Több képzést is tartott lelkipásztoroknak, presbitereknek és nőszövetségi csoportoknak.

Jelentkezési határidő: 2020. április 20., péntek
Jelentkezési felület 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.