Kettévált ország

2019. október 24., csütörtök, Budapest

Tíz jobb- és tíz baloldali közéleti szereplőt – művészt – kérdezett dokumentumfilmjében Papp Gábor Zsigmond arról, hogy élték meg a rendszerváltást, és hogy értékelik az azóta eltelt három évtizedet. A Parókia Filmklub következő alkalmán a Kettévált országot vetítik le.

A film szereplői: Alföldi Róbert, Dörner György, Eperjes Károly, Fekete György, Fischer Ádám, Jankovics Marcell, Kerényi Imre, Koncz Zsuzsa, Konrád György, Máté Gábor, Medveczky Ádám, Mezey Katalin, Parti Nagy Lajos, Péterfy Gergely, Röhrig Géza, Sára Sándor, Spiró György, Szörényi Levente, Szőcs Géza, Tarr Béla.

Számos kérdést felvet a film, amelyek megválaszolását ha nem végzi is el, de segít kívülről látni magunkat, a kettévált országot. Megszólít minket, és kérdéseket tesz fel, sőt, arra késztet, hogy – függetlenül attól, milyen szerepet töltünk be ebben a társadalomban – beszélgessünk egymással.

Erre tehetünk kísérletet a Parókia Filmklub következő alkalmával mi is. A nemzeti ünnep másnapján, október 24-én, csütörtök este 6 órától a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday utcai székházának dísztermében vetítik le a Kettévált ország című dokumentumfilmet. A vetítés után a rendezővel és egymással is folytathatjuk a beszélgetést.

Helyszín: Budapest, Ráday utca 28.
Időpont: október 24., csütörtök, 18.00-21.00

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió