Imaéjjel a megbocsátás jegyében

2019. október 25., péntek, Kárpát-medence szerte

A bűnbánat, a bocsánatkérés, a kegyelem és a megbocsátás lesznek az idei Kárpát-medencei református imaéjjel kulcsfogalmai. A Zsinati Ifjúsági Iroda arra buzdít mindenkit: szervezzen imaalkalmat a gyülekezetében október 25-én.

Az alkalom célja, hogy mindannyian – saját ifjúsági közösségünkön belül – élhessük meg az egységet azzal, hogy gyülekezetünk, ifink keretein belül maradva egy éjszakán át együtt imádkozunk, beszélgetünk, dicsőítünk, s így több ezer fiatallal, de elsősorban a minket összekötő Istennel vállaljunk közösséget.

Az idei év témája a megbocsátás. Bár nehéz, de annál fontosabb téma, és talán a mindennapok egyik legnagyobb kihívása – keresztyénként is –, melyben rengeteg a kérdés, a kétely, a tanácstalanság: „Miért bocsássunk meg? Kinek és hogyan? Kire, és miért haragszol? Mivel szoktak megbántani, és te mivel bántasz meg másokat? Tanulható-e a megbocsátás?" És mit mond erről a Biblia? Isten tényleg megbocsát nekünk?

Az alkalmat bárki megszervezheti, bekapcsolódhat szervezőként, illetve résztvevőként a közelében lévő gyülekezetben. A szakmai anyagot idén a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet dolgozta ki. Részletek az Imaéjjel honlapján.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.