Árral szemben

2019. május 30., csütörtök

Református iskolásokat is díjaztak a 8. Ökumenikus Diákfilmszemle május 25-i döntőjében.

Pólik Zalán és Greguss Mária, a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolájának diákjai első díjat nyertek Luca című filmjükkel, a halászteleki Bocskai István Református Oktatási Központ tanulói, V. Nagy Szilveszter és V. Nagy Bendegúz második helyezést ért el. Vagyok című videójuk kapta a katolikus öregdiákok Kézfogás Egyesületének különdíját is.

Nézzék meg a nyertes kisfilmet!

Szabadon választott témájú kisfilmjükkel harmadik helyezést ért el a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolája Játszópajtás című alkotása. Ugyanebben a kategóriában különdíjas lett a nyíregyházi Jókai Mór Református Általános Iskola 7. osztályos diákja, Almási György A Roxfort végveszélyben című művével. Kiemelt dicséretben részesült Suskó Gréta, a miskolci Balázs Győző Református Gimnázium Fényanimációja, dicséretet kapott a halászteleki Páhi Zsombor és Gábor Dénes munkája, A mosoly projekt.

Katolikus, református és evangélikus intézmények diákjainak alkotásait várták a 8. Ökumenikus Diákfilmszemlére. A beküldött kisfilmeket Szabó-Nyulász Melinda animációs filmrendező, grafikus, oktató, Gelencsér Gábor filmesztéta, egyetemi docens, Mispál Attila rendező, oktató és Varsányi Ferenc rendező, forgatókönyvíró, producer, oktató értékelték. A rendezvény társzervezője a Zsinati Oktatási Iroda. Az összes díjazott filmet megtekinthetik az okudiakfilm.hu oldalon.

reformatus.hu

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink