Ökumenikus Világimanap előkészítő konferencia

2019. február 02., szombat, Budapest

A társadalmi periférián élőkre irányítja figyelmünket a 2019. március 1-i Ökumenikus Világimanap, melynek anyagát szlovén keresztyén asszonyok állították össze. A Lukács evangéliuma 14. fejezetének 17. versét fókuszba helyező, „Jöjjetek, mert már minden készen van!" című program ugyanakkor foglalkozik a vendégvárás-vendéglátás, Jézus asztalközösségei és a diakónia, egymás felé fordulás témakörével is.

„Az idei program azért különleges számunkra, mert egy szomszédos ország asszonyai készítették el, akiknek hétköznapjai, problémái egészen közel állak a miénkhez. Idén, így talán még a szokásosnál is könnyebb átadnunk magunkat a témának, átéreznünk az élethelyzeteiket és imáinkban hordozni őket" – állítja Dajka-Szederkényi Kornélia, a világimanap magyarországi koordinátora.

Országszerte, több száz településen, a legváltozatosabb helyszíneken szerveznek felekezetközi imaalkalmat a helyi keresztyén közösségek. A világimanapnak otthont adhat egy művelődési ház, iskola, idősek otthona, templom, gyülekezeti terem, de tökéletes alkalom lehet egy baráti összejövetel, vagy iskolai foglalkozás – hittan, történelem, földrajz óra – keretében a világimanapi program egy-egy eleméhez nyúlni.

Előkészítő konferenciára hívogatnak

Az idei évben is megrendezik az imanapot előkészítő konferenciát: 2019. február 2-án, szombaton Budapestre, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházába várják a helyi szervezők.

Helyszín: 1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 3.

Időpont: 2019. február 2., 10.00-15.00, érkezés és regisztráció 9.00-tól

A részvétel a konferencián ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ebédet csak azok számára tudnak biztosítani, akik előzetesen regisztráltak. Regisztrálni 2019. január 25-ig lehet.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.