Miatyánk a kortárs magyar festészetben

2018. október 04., csütörtök, Szombathely

A mi Urunk Jézus Krisztustól tanult imádságot naponta többször is elmondva milyen képi világ jelenik meg ezekben afohászokban, az emberi emlékezetben? A MARTINEUM Felnőttképző Akadémia Szombathelyen most erre keresi a választ.

A klasszikus festészetnek megvannak a kedvelt témái, ábrázolási sémái, bizonyos toposzok. Az invenciózus gondolkodás, az experimentális megközelítés mód már kevésbé jellemző a szakrális festészetre, s adott pillanatban még kockázatos is lehetett. Szinte a lehetetlenre vállalkozik az a művész, aki ma a magyar kortárs festészetben vizuálisan jeleníti meg a megjeleníthetetlent, a megfoghatatlant próbálja közvetíteni a szemlélő, a befogadó számára.

A mi Urunk Jézus Krisztustól tanult imádságot naponta többször is elmondván, vajon milyen képi világ jelenik meg ezekben az elmondott fohászokban, az emberi emlékezetben? Vagy egyszerűen ez már a legintimebb pillanata lelki-szellemi életünknek!? A MARTINEUM Felnőttképző Akadémia Szombathelyen most erre keresi a választ.

Kiállító művészek: Bíró Sándor, Boda Balázs, Kelecsényi Csilla, Keresztes Dóra, Kovács-Gombos Dávid, Kovács-Gombos Gábor, Máger Ágnes, Petky Péter, Péreli Zsuzsa, Regős-Simon Betty, Tóth Csaba

Megnyitó: 2018. október 4., 18 óra

Helyszín: Szombathely, Karmelita utca 1.

A kiállítást megnyitja: Steinbach József dunántúli református püspök

Kurátor: Dr. Lőrincz Zoltán művészettörténész, református teológus

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.