Szakmai nap – “önállóság fókuszú szociális szolgáltatások fejlesztése”

2018. augusztus 13., hétfő

A Magyarországi Református Egyház szeretetszolgálati intézményeinek szervezet- és szakmafejlesztése című EFOP-1.9.8-17-2017-00002. számú projektje keretében 2018. július 30-án „Önállóság fókuszú szociális szolgáltatások fejlesztése - jelzőrendszeri eszközök használatának bevezetése” címmel került sor szakmai nap megszervezésére 42 fő szociális szakember részvételével.

A résztvevők a szakmai napon megismerhették az önállóság fókuszú szolgáltatás fejlesztés lehetőségeit a szociális szolgáltatások és azon belül az idősellátás területén, valamint a projekt során eddig megvalósított és jövőben tervezett tevékenységeket.

 

A szakmai napon több előadó is elmondta, hogy a közszolgáltatás keretében nyújtott jelzőrendszeri funkció és szolgáltatás mellett a piaci lehetőségeket is számba kell venni a szociális szolgáltatást nyújtóknak. A jövőben pedig egész biztosan felértékelődik a felügyeletet támogató, pótló korszerű technikai eszközök bevonása az ellátásba valamennyi célcsoport esetében.

 

A szakembereknek olyan szemléletmód, megközelítés belsővé tételére nyílt lehetőségük, amely támogatja, hogy az idős emberek minél tovább saját, otthoni környezetükben éljenek.

Istent keresem

Lk 8,40–56

„Amikor Jézus ezt meghallotta, így szólt az apához: Ne félj, csak higgy, és meggyógyul.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →