Ökumenikus istentisztelet

2017. augusztus 19., szombat, Budapest

A Magyarországi Egyhazak Ökumenikus Tanácsának tagegyházai és tagszervezetei ökumenikus hálaadó istentiszteletet tartanak államalapításunk és ezer éves történelmünk ünneplésének részeként, az augusztus 20-i állami ünnep előestéjén.

Az istentiszteletet augusztus 19-én 18:00 órakor kezdődik Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban. Igét hirdet Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök.

A szertartáson részt vesz Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke, Kránitz Mihály, a Pázmány Péter Katolikus egyetem Hittudományi Karának dékánja, Mészáros Kornél, a Magyarországi Baptista Egyház főtitkára, Szuhánszky Gábor, a Magyarországi Metodista Egyház lelkésze, Pataky Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház elnöke, Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára, valamint a magyarországi ortodox egyházak és az anglikán egyház képviselői.

Az 1943-ban alakult MEÖT a genfi székhelyű Egyházak Világtanácsának magyarországi szervezete. A szervezetnek tizenegy tagegyháza van, és több felekezet – például a Magyar Katolikus Egyház – együttműködő státussal vesz részt munkájában.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.