Teremtő bizonytalanság

A remény nem csal meg – Zöld Civil On

Dátum
2020. szeptember 23., 17:30
Helyszín
Online
+ Naptárhoz adom

A jubileumi Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozója a járványhelyzetre való tekintettel az online térben valósul meg 2020. szeptember 21-25. között. Az idei évben ötödik alkalommal jelenik meg a teremtésvédelem a témák sorában, ennek keretén belül az Ökogyülekezeti Mozgalom0 plenáris beszélgetést szervez.

2020. szeptember 21-25. között a világháló biztosít helyszínt a Zöld Civil ON – Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Nemtalálkozója programsorozatnak. A részletes programot itt találjátok.

Zöld Civil ON teremtésvédelmi plenáris.jpg

Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a programsorozat szerdai állomására, a teremtésvédelmi plenáris beszélgetésre:

Teremtő bizonytalanság - a remény nem csal meg

Időpont: 2020. szeptember 23. szerda 17:30-19:30

Helyszín: Zoom 

A jelenlegi helyzetben nagyon sok bizonytalansággal nézünk szembe, mind a munkahelyek, iskolák, a gazdaság és az egész világunk jövőjét illetően. A szolidaritás fontosságáról; a kisközösségekben rejlő erőforrások jelentőségéről; a közösségek környezeti felelősségvállalásában a vallási elköteleződés szerepéről; a civil és egyházi szervezetek közös munkájáról, valamint teremtésvédelmi akciókról és ötletekről beszélünk az első órában. Hogyan lehet a bizonytalanság teremtő? Milyen remény az, ami nem csal meg? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a program második felében.

A program résztvevői:

Vallási közösségek, kisközösségek, civil együttműködés

- Szűcs Boglárka (Ökogyülekezeti Mozgalom-Magyarországi Református Egyház; MKNE)

- Takács-Sánta András (Eötvös Loránd Tudományegyetem, Humánökológia szakigazgató; Kisközösségi Program)

- Szalay Tímea (Csalán Egyesület)

- Bánfalvi Andrea (Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület – Római Katolikus Egyház)

- Erdő Klára (Szent Ferenc Karitász Csoport Budakalászi Katolikus Plébániák)

– kisfilm –

A teremtő bizonytalanság, a remény nem csal

- Nobilis Márió (Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület- Római Katolikus Egyház)

- Béres Tamás (Ararát Teremtésvédelmi Munkacsoport- Magyarországi Evangélikus Egyház)

- Kodácsy Tamás (Ökogyülekezeti Mozgalom-Magyarországi Református Egyház)

A Zöld Civil ON rendezvényein a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.Regisztrálni a találkozó összes programjára a Jelentkezési lap kitöltésével lehet itt:
https://forms.gle/TwDjhgmc6nCZNjZ16 A jelentkezőknek legkésőbb szeptember 18. péntekig küldjük el az online események elérhetőségeit bemutató tájékoztatót. Facebook esemény: ITTA Zöld Civil ON további programjai: ITT