Lelkigyakorlat Galyatetőn

Dátum
2021. november 8., 17:00 –
2021. november 12.
Helyszín
Galyatető
+ Naptárhoz adom

Lelkipásztorokat hív és vár lelkigyakorlatára a Zsinati Hivatal Missziói Irodája. A program a lelki-testi pihenést, a feltöltődést, a megállást, elcsendesedést szolgálja. A résztvevők a lelkigyakorlat ideje alatt egyéni csendességet tarthatnak majd, belső útjukon Fekete Márton marosvásárhelyi református lelkész kíséri és támogatja őket.

A lelkigyakorlaton az egyes napok ritmusát a következő gyakorlatok határozzák meg: közös napindító áhítat, egyéni rendszeres bibliaolvasás, ima, imanapló írása, természetben való imaséta, beszélgetés a kísérővel és végül újra közös megosztás az esti napzáró csoportban.

Eszközök, melyek szükségesek lesznek: Biblia, bibliaolvasó kalauz (saját választású), jegyzettömb.

A cél az Istennel való találkozás, amihez négy nap csendesség biztosított. Fontos feltétel, hogy a jelentkezők elkötelezzék magukat arra, hogy ezekben a napokban kikapcsolva hagyják telefonjukat és nem kapcsolódnak rá az internetre sem. Hasznos ezt előre jelezni a családnak, munkatársaknak is. A lelkigyakorlat igazán akkor éri el a célját, ha ez idő alatt nem azzal foglalkozunk, amivel otthon foglalkoznánk.

A lelkigyakorlat nem lazítás, hanem intenzív bekapcsolódás Isten jelenlétébe, munkájába. Így azokat hívják, akik ezt fontosnak tartják és ezen a téren fejlődni szeretnének.

Elhelyezés: a rendelkezésre álló szobákban egyesével, mely az egyéni elmélyülést szolgálja.

Ha valaki szeretne csendességben lenni, és kész betartani a lelkigyakorlat rendjét, de nem élne a lelki kísérő beszélgetés lehetőségével, azoknak a jelentkezését is szeretettel várja a Missziói Iroda.

Jelentkezni az erre szolgáló online űrlap kitöltésével lehet a helyek beteléséig. A Missziói Iroda maximum 7 fő jelentkezését tudja fogadni.

Megérkezés: november 8-án (hétfő) 17 óráig, első közös étkezés: vacsora. Utolsó közös étkezés: november 12-i (péntek) ebéd, hazaindulás 14 órától.

A költségeket a Missziói Iroda támogatja, a részvételi díj 5.000.- Ft, mely a helyszínen készpénzben fizetendő.

További információ kérhető a misszioi.iroda@refomatus.hu e-mail címen.