Felvételi református cigány szakkollégiumokba

Dátum
2020. augusztus 12.
Helyszín
Budapest
1107 Budapest, Belényes u. 9.
Mutasd a térképen →
+ Naptárhoz adom

Egyetemi tanulmányaikat korábban kezdő, vagy szeptembertől felvételt nyert roma származású hallgatóit várja a debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium és a Budapesti Református Cigány Szakkollégium.

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat részeként 2011-ben, illetve 2016-ban életre hívott Wáli István Református Cigány Szakkollégium, illetve Budapesti Református Cigány szakkollégium célja a roma származású, vagy hátrányos helyzetből érkező, és egyetemi képzésben tanuló hallgatók támogatása.

Az intézményekbe felvételt nyert fiatalok kiemelt összegű ösztöndíjat, - Budapesten ingyenes -  kollégiumi elhelyezést, mentori segítséget kaphatnak, ingyenes idegen nyelvi képzésben és szakmai programokon vehetnek részt, melyekbe beletartozik a cigányság történetével, kultúrájával és hagyományaival foglalkozó műhelymunka is, identitás-erősítés gyanánt.

A debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium olyan hallgatókat vár, akik a Debreceni Egyetemen, vagy a Debreceni Református Hittudományi Egyetem nem hitéleti szakjain kezdik meg tanulmányaikat, esetleg korábban tették azt, és a félév kezdetétől szeretnének bekapcsolódni a szakkollégium életébe.

Jelentkezési határidő: 2020. július 31., (péntek)
Felvételi időpontja: 2020. augusztus 10., (hétfő)
Felvételi helyszíne: Wáli István Református Cigány Szakkollégium, 4024 Debrecen, Blaháné u. 15.

Bővebb információ a jelentkezés menetéről, a szakkollégium életéről és programjáról az intézmény weboldalán, a wisz.hu-n található, mely ide kattintva érhető el.

A Budapesti Református Cigány Szakkollégium azon fiatalok jelentkezését várja, akik felvételt nyertek bármely fővárosi felsőoktatási intézménybe, vagy ott aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 12., (szerda)
Felvételi időpontja: 2020. augusztus 14., (péntek)
Felvételi helyszíne: Budapesti Református Cigány Szakkollégium, 1107 Budapest, Belényes u. 9.

Bővebb információ a jelentkezés menetéről, a szakkollégium életéről és programjáról az intézmény weboldalán, a reforom.hu-n található, mely ide kattintva érhető el.

Folyamatosan frissülő információk a szakkollégiumok közösségi média-felületein:

WISZ Facebook
WISZ Instagram
RefoRom Facebook
Reforom Instagram