Küldetésünk

Hírek

Bedekovics Péter - cserkészek 1..jpg

Összetartozás egy életen át

Cserkésznek lenni – életre szóló küldetés. A lelki, szellemi nevelés, a csapatmunka, közös élmények és szolgálat a tagokat, olyan közösséggé kovácsolják amely örökre megmarad. Nemrég Egerben egy 100 éves cserkészt köszöntött a Magyar Cserkészszövetség – tudtuk meg Bedekovics Péter református lelkésztől, nemrég leköszönt országos elnöktől.

Tovább a cikkhez
Bárka tábor 2022.jpg

Bárkásnak lenni jó

Idén immár ötödik alkalommal rendezi meg a Magyarországi Református Egyház esélyegyenlőségi nyári táborát. A Bárka tábor turnusain sok hátrányos helyzetű, speciális nevelési igényű gyermek is részt vesz. Idén kilenc turnusban mintegy 1600 gyermek nyaralhat a Balaton partján. Balatonfenyvesen, a segítők felkészítő hétvégéjén jártunk.

Tovább a cikkhez
Göncruszkai riport 4.- 2022.05..jpg

Kánaán Göncruszkán

Idén szeptemberben lesz két éve, hogy megnyitott a göncruszkai református étterem, a TejjelMézzel. A falu főutcáján álló épületet 2015-ben vásárolta meg a Göncruszkai Református Egyházközség, Sohajda Levente lelkipásztorral beszélgettünk.

Tovább a cikkhez

További hírek

Háromezer egyházi iskolás táborozik a héten a Balaton-parton

A héten üdültetik az egyházi iskolásokat Zánkán és Fonyódon, az Erzsébet-táborokban. A keresztyén lelkiség azonban nem csupán e néhány nap folyamán van jelen ezeken a rendezvényeken: a gyerekeknek folyamatosan lehetőségük adódik az Erzsébet-táborokban elcsendesedni, imádkozni, áhítaton együtt lenni, beszélgetni. Az elmúlt napokban ezért egy kápolnával is gazdagabb lett a fonyódi táborhely.

Közelebb egymáshoz, közelebb Istenhez

Az evangéliumot hirdeti látássérülteknek a Magyar Református Szeretetszolgálat Vakmissziós Szolgálata. Tahitótfaluban rendezték meg szokásos nyári táborukat, amelyen fiatalok és felnőttek egyaránt részt vettek. A helyszínen Nógrádiné Kovács Alexandra misszióvezető lelkésszel és az áhítaton az énekeket kísérő, majdnem születése óta vak Viktorral beszélgettünk.

Kötőtűvel a misszióért

„Láncszem vagyok az egészben” – fogalmazott a hitéről és ma is aktív szolgálatáról bizonyságot tevő Szlukovinyi Károlyné Papp Irén. A Kiss Ferenc-díjjal kitüntetett egykori kőröshegyi gondnokkal a Meg van írva blog készített interjút. Szemle.

Megalakult a Drogmissziós Koordinációs Tanács

A testület a Református Szeretetszolgálat fenntartásában működő drogmissziós intézmények szakmai koordinációja érdekében jött létre. A Drogmissziós Koordinációs Tanács tagjai: Czibere Károly a Református Szeretetszolgálat főigazgatója, egy szakértő és a három drogmissziós intézmény delegáltjai.

Teremtésvédelmet kérek reggelire!

Az ország több mint félszáz pontján várták reggelivel a bicikliseket május 17-én, kedden. A Magyar Kerékpárosklub országos rendezvényéhez immár harmadik alkalommal csatlakozott a Magyarországi Református Egyház Ökogyülekezeti Mozgalma, összekapcsolva ezzel a hit, a teremtésvédelem és a kerékpározás ügyét.

További tartalmak

Gyülekezeti misszió

kilatas.jpg

Isten Országának hírei

Világmissziós hírlevelet indít a Missziói Iroda, így hív közös imádságra a misszióban szolgáló testvéreinkért, Isten Országának terjedéséért a világ legkülönbözőbb pontjain.

naplemente.jpg

Szupervízió: oázis a pusztaságban

Március 8-ig jelentkeznek lelkipásztorok a Missziói Iroda által meghirdetett szupervízióra. Bemutatjuk a programot vezető szakképzett szupervízorokat.

További tartalmak

Események

térkép no