Küldetésünk

Hírek

ref_hosok_04.jpg

Van emberünk

Van, aki gyógyszert szállított házhoz, más különköltözött a családjától, hogy vigyázzon az idősotthonban lakókra, valaki pedig tanulni segített a baranyai aprófalvak gyermekeinek. Bemutatjuk a vírusidőszak református hőseit.

Tovább a cikkhez
europa_radio_02.jpg

A református értékadó

Idén áprilisban Miskolcon és mezőkövesdi vételkörzetében elnémult az Európa Rádió a 90,4 Mhz-es, illetve a 102,1 Mhz-es frekvencián. A július közepéig tartó kényszerszünet okáról és a református értékadó megerősödött újraindulásáról kérdeztük a tartalomért felelős vezető munkatársakat.

Tovább a cikkhez

Ifjúsági misszió

sebestyen_laszlo_09.jpg

Létkérdés, hogy átadjuk az üzenetet

A cél megmutatni a biztos pontokat, reményt adni a fiataloknak és közelebb vezetni őket Istenhez – akkor is, ha ez a munka sokszor láthatatlan. Édes Gáborral, a Zsinati Ifjúsági Irodája vezetőjével a fiatalságról, a közöttük végzett szolgálatról és az alázatról beszélgettünk.

gekib_10_03.jpg

Rajtunk múlik, milyenné válik

Hálaadással és közös tervezéssel ünnepelte első találkozásának tizedik évfordulóját a Kárpát-medencei Református Ifjúsági Egyeztető Fórum – más néven a Geki

biblia_2011_03_02.jpg

Online bibliaismereti verseny

A szabadító Isten a témája a Magyar Bibliatársulat Alapítvány legújabb online bibliaismereti versenyének, amelyre középiskolásokat, valamint fiatal(os) felnőtteket is várnak.

További tartalmak

További hírek

Közösségre teremtve

Szabadtéri zenés istentiszteletet tartottak Abaújváron, a református parókia kertjében, július 4-én. Az idei Abaúji Lelkesítő a koronavírus-járvány miatt más volt, mint a korábbiak, a rendezvény célkitűzései azonban nem változtak.

HEKS: Értékelés és tervezés

A workshop fókuszában a 2017-2020 közötti Országprogramra való visszatekintés, illetve a következő négy éves periódus kulcsterületei álltak.

Leleményes szeretettel

„A mi küldetésünk, hogy hirdessük: van, aki félelmet csendesít, akivel viharokban is reménységünk van.” Néhány nappal ezelőtt online értekezlet tartottak a református kórházlelkészek, amin megosztották egymással a járvány idején végzett szolgálataik tapasztalatait.

Telefon a pánik ellen

Még sosem jött ennyire közel a mai emberhez a halál, mint az elmúlt két hónapban. A betegségtől való félelemmel fiatalok és idősek egyaránt küzdenek. A problémákkal azonban senkinek sem egyedül maradnia, a református telefonos lelkigondozó szolgá­lat május elsejétől kibővített idősávban, reggel nyolc­tól éjjel egy óráig fogadja a hívásokat.

További tartalmak

Események