Küldetésünk

Hírek

drogterápiás_otthon_ráckeresztúr_fotó_todoroff_lázár_13

Terápiaalapú hit

A Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Drogterápiás Otthonában jártunk Ráckeresztúron. Betekintést nyerhettünk a bentlakó szenvedélybetegek mindennapjaiba, megismerhettük, mitől másabb a református egyház által alapított otthon működése, mint más létesítményeké. A dolgozók hangsúlyozták, az intézmény falain belül nem kötelező a hit, de átjárja annak minden szegletét, ami a kliensekre is hatással van.

Tovább a cikkhez
Szőke Etelka 2023 május - Fotó: Sebestyén László

A lelkész a családjával van jelen a szolgálatban

Amit a lélektan megtanít nekünk önmagunkról, a működésünkről, az ugyanaz, mint amit a Biblia mond, csak egész más fogalmakat használ – mondja Szőke Etelka, a Gyökössy Endre-szolgálat munkatársa, lelkész, pár- és családterapeuta. A szolgálat lelkészeknek és házastársuknak Ölelj át! címmel rendezett május elején kapcsolatépítő kurzust. Szőke Etelka szerint a lelkész akkor tud jól szolgálni, ha a párkapcsolata is jól működik.

Tovább a cikkhez

További hírek

Minden időben áldom, dicsérem az Urat!

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg június 3-án a Kórusok éjszakája amatőr kórusfesztivált, amelynek idén debütáló kórusa a Gyulai Pál utcai református gyülekezet Énekelni Szerető közössége, a Gyulai ÉSz-kórus lesz. A nyárindító fesztivál ismét énekhanggal tölti meg Budapesten a VIII. kerületi Palotanegyedet. A Kórusok éjszakája célja, hogy felhívja a figyelmet: énekelni bárhol és bármikor jó. Az ÉSz-kórus titkárát, Perjés Jánosné Farkas Ágnest kérdeztem a rendezvényről és a kórusról.

Hippokratészi eskü és felnőttkonfirmáció

Számomra magától értetődő, hogy az itthon megszerzett tudást a magyar betegek érdekében kamatoztassam – mondta Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója arra a kérdésre válaszolva, miért nem vágyik külföldi karrierre. A magyar mentésirányítás első embere, aki 2021-ben elnyerte az Év Fiatal Vezetője díjat, pár hónapja, kerek negyvenévesen konfirmált a Hold utcai templomban.

Elvinni Isten szeretetét a kórházakba

Sok halált és szenvedést, de csodálatos gyógyulásokat is látnak a kórházlelkészek. Hogy milyen képzettség kell hozzá, milyen nehézségekkel szembesülnek, és hogyan dolgozzák fel a betegség és halál látványát, arról Kittlingerné Tóth Mártával beszélgettünk, aki a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházban végez szolgálatot.

Mesejátszótér a Bethesda Gyermekkórház udvarán – videó

Mostantól mesejátszótér és élménykert is segíti a református Bethesda Gyermekkórház kis betegeinek mielőbbi gyógyulását. A Kő Boldizsár tervezte parkot mesék ihlették. Az, hogy a mesekert elkészülhetett, igazi közösségi siker: a kórház, a kormány és több mint ezerkétszáz civil adományozó is hozzájárult a megépüléséhez.

Életre szóló találkozások fesztiválja lehet az idei Csillagpont

Lehet fesztivál közben keresni Istent vagy hagyni, hogy ő találjon ránk? A Csillagpont szervezői szerint lehet. Ablonczy Áron, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Ifjúsági Irodájának vezetője azt mondja: a rendezvényen szerzett élményekkel a közösségeikbe hazatérők is tovább tudják építeni a gyülekezeti életet.

További tartalmak

Videók és galériák

Események