Küldetésünk

Hírek

Csillagpont KEDDeste

Csillagpont hetente

Az ünnepek alatt sem állt le a Csillagpont KEDDeste. A Magyarországi Református Egyház (MRE) Ifjúsági Osztálya által ősz végén útjára indított kezdeményezéssel a szervezők a mindennapokba szerették volna elhozni a kétévente visszatérő református ifjúsági fesztivál hangulatát. Megnéztük, mennyire sikerült megvalósítaniuk ezt a célt.

Tovább a cikkhez
Legelő kereszttel - illusztráció: nyáj, természet, táj - Fotó:?

„Nem becsüljük Isten teremtését, hanem le akarjuk győzni”

Ha komolyan vettük volna az elmúlt kétezer évben a krisztusi tanítást, akkor nem itt tartanánk – mondta Victor András, a környezeti nevelés szakértője a VIII. Ökogyülekezeti konferencián Isten oikoszának megújításáról szóló előadásában. Az esemény a járványhelyzet miatt az online térben, videokonferencia formájában zajlott.

Tovább a cikkhez

Gyülekezeti misszió

kilatas.jpg

Isten Országának hírei

Világmissziós hírlevelet indít a Missziói Iroda, így hív közös imádságra a misszióban szolgáló testvéreinkért, Isten Országának terjedéséért a világ legkülönbözőbb pontjain.

naplemente.jpg

Szupervízió: oázis a pusztaságban

Március 8-ig jelentkeznek lelkipásztorok a Missziói Iroda által meghirdetett szupervízióra. Bemutatjuk a programot vezető szakképzett szupervízorokat.

További tartalmak

További hírek

Karácsonykor is hívható a református telefonos lelkigondozói szolgálat

Karácsony legtöbbünk számára a szeretet ünnepe. Sokan vannak azonban, akik stressz, szorongás vagy a társas kapcsolataik megromlása miatt nagyon nehéz helyzetbe kerülnek fizikailag, vagy lelkileg az otthon töltött idő alatt. A református telefonos lelkigondozói szolgálat munkatársai az ünnep valamennyi napján hívhatók, akár ingyenes zöldszámon is.

Református társasjáték-ajánló kezdőknek

Összejön a család, de mindenki csak a telefonjába mélyed vagy a tévé felé fordul? Inkább játsszunk! A társasjáték nem csak gyerekeknek szól, és mivel egyre népszerűbb, a kínálat is bővült az elmúlt években. Adunk néhány tippet az e műfajjal ismerkedőknek, és mutatunk néhány játékot bibliai és reformációs témában.

„Nagy próbatétel volt számunkra ez az év”

Több mint háromszáz gyermek, nevelőszülő és intézményi munkatárs gyűlt össze december 15-én a Debreceni Református Nagytemplomban. A Kelet-magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ karácsonyi ünnepségén többek között az Év Nevelőszülőjét, az Év Lakásotthonát és az Év Támogató Szervezetét is díjazták.

Emléktáblát és -fát kaptak az Iszákosmentő Missziót elindító lelkészek

Emberhalászokká teszlek titeket – áll azon a táblán, amelyet Siklós József, Balog Zoltán és Balog Zoltánné, az Iszákosmentő Missziót elindító lelkipásztorok emlékére avattak pénteken Rákospalotán a Református Missziói Központ épületének kertjében. A tábla mellett emlékfát is ültettek. Az eseményen Balog Zoltán dunamelléki püspök is részt vett.

Otthon a hajléktalanok között

„Elvárom a lakóinktól, hogy tiszták, ápoltak, rendezettek legyenek. Amikor kilépnek a szálló ajtaján, ne lássák a járókelők rajtuk, hogy hajléktalanok.” Liebszter Mária, a református hajléktalanmisszió mellett működő keresztyén szellemiségű éjjeli menedékhely vezetőjével Fekete Zsuzsa beszélgetett.

További tartalmak

Események

térkép no