Jan 20. vasárnap

Ökumenikus imahét

A magyarországi keresztyén egyházak idén is nyolc napon át imádkoznak közösen a Krisztus-hívők egységéért. A január 20-27. közötti imahét anyagát az indonéz keresztyének állították össze, központi igéje: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj..." (5Móz 16,18-20).

Jan 20. vasárnap

Magyar kultúra napi ünnepség

Hálaadó istentiszteletre és ünnepi közgyűlésre vár mindenkit a Kölcsey Társaság és a szatmárcsekei önkormányzat január 20-án, vasárnap délelőtt 11 órakor a helyi református templomba.

Jan 20. vasárnap

Hálaadó zenés áhítat

A Soli Deo Gloria kamarakórus fennállásának 30 éves évfordulója alkalmából hálaadó, zenés áhítatot tartanak a Józsefvárosi Református Egyházközség templomában.

Jan 20. vasárnap

A Reformátusok Lapja e heti számából

Interjút és iskolai riportot olvashatnak a Himnuszról, ellátogathatnak Kalotaszegre, és a Reformátusok Lapja 2019. január 20-i számából az is kiderül, miért kell az imahéten is törekedni az igazságra.

Jan 22. kedd

A kulcsra zárt szoba titkai

Ingyenesen látogatható a magyar kultúra napján, 2019. január 22-én, kedden 10-től 18 óráig a kecskeméti Ráday Múzeum. Ismerkedjenek meg új állandó kiállításukkal, a jeles kecskeméti festőművész, Muraközy János (1824-1892) életét bemutató, „A kulcsra zárt szoba titkai" című tárlattal.

Jan 24. csütörtök

Új szakok és nyílt nap Debrecenben

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem (DRHE) 2019. január 24-én, csütörtökön 9:30-tól nyílt napot szervez, melyen az érdeklődők megismerhetik az intézmény képzéseit és a jelentkezés feltételeit. Az intézmény két intézetében hitéleti és tanítóképzés folyik, a nyílt nap résztvevői bepillanthatnak az egyetem mindennapi életébe, találkozhatnak oktatókkal és jelenlegi hallgatókkal is.

Jan 24. csütörtök

Az Értől az Óceánig

Ady Endre halálának 100. évfordulója emlékeznek a budai református gyülekezetben.

Jan 27. vasárnap

45 éves a Lepramisszió

Bemutatkoznak a magyarországi Lepramisszió indiai, kongói, etiópiai és kínai projektjei január 27-én, a lepra elleni harc világnapján.

Jan 28. hétfő

Versmondásért ingyen van a kiállítás

Egyik legnagyobb magyar költőnk, Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából izgalmas programokkal készül a debreceni Szabó Magda Emlékház. 

Jan 28. hétfő

Készüljünk együtt a Házasság hetére!

A házasság hetére felkészítő alkalmat szervez gyülekezeti lelkészeknek, munkatársaknak a Gyökössy Endre Lelki-gondozói és Szupervízori Szolgálat 2019. január 28-án, hétfőn 9.00 és 13.00 között Budapesten (Kálvin tér 8., 2. épület fszt. 6.).

Febr 02. szombat

Ökumenikus Világimanap előkészítő konferencia

A társadalmi periférián élőkre irányítja figyelmünket a 2019. március 1-i Ökumenikus Világimanap, melynek anyagát szlovén keresztyén asszonyok állították össze. A Lukács evangéliuma 14. fejezetének 17. versét fókuszba helyező, „Jöjjetek, mert már minden készen van!" című program ugyanakkor foglalkozik a vendégvárás-vendéglátás, Jézus asztalközösségei és a diakónia, egymás felé fordulás témakörével is.

Febr 09. szombat

Protestáns Cigánymissziós Találkozó

Az esemény – mely idén a hálaadás témájáról szól – házigazdája a Magyarországi Metodista Egyház lesz.

Febr 15. péntek

XII. Tiszántúli Református Jótékonysági Bál

Jótékonysági bált rendeznek Debrecenben február 15-én, pénteken a felvidéki Léván működő Czeglédi Péter Református Gimnázium javára.

Febr 20. szerda

Zsinati Tanács

Febr 23. szombat

Budabál 2019

A felvidéki Oroszka templomépítő gyülekezetéért báloznak idén a budai református gyülekezet tagjai február 23-án, szombaton.

Márc 01. péntek

Nemzetközi teológuskonferencia

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya idén is meghirdeti nemzetközi szimpóziumát, mely immár kilencedik a sorban. A Fiatal Kutatók és Doktoranduszok IX. Nemzetközi Teológuskonferenciája 2019. március 1-3. közt várja résztvevőit Nyíregyházán, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán.

Márc 01. péntek

Hetedjére is BORUM

A Református Gasztrokulturális Programok részeként idén is megszervezik a Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fórumát, ezúttal március első hétvégéjén, Cserépfalun.

Márc 03. vasárnap

Fantomszál – családi és párkapcsolati filmklub

Családi és párkapcsolati filmklubot szervez a Gyökössy Endre Lelkigondozói és Szupervízori Szolgálat 2019. március 3-án, vasárnap 16:00-kor Budapesten (Kálvin tér 8., 2. épület fszt. 6.).

Ápr 10. szerda

Zsinat

Ápr 19. péntek

Nagypéntek

Jézus Krisztus kereszthalálának emléknapja.

Ápr 21. vasárnap

Húsvétvasárnap

Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe.

Ápr 22. hétfő

Húsvéthétfő

Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe.

Ápr 30. kedd

A házasság új megvilágításban

Lelkészeknek és párjaiknak szervez kapcsolatépítő kurzust a Gyökössy Endre lelkigondozói és Szupervízori Szolgálat április 30. és május 2. között balatonszárszói SDG-hotelben.

Máj 08. szerda

Zsinati Tanács

Máj 18. szombat

Hálaadás az egység 10 évéért

Tíz éve annak, hogy 2009. május 22-én újra egyesült a Magyar Református Egyház. A Kárpát-medencei reformátusok többek között egynapos fesztivállal tervezik megünnepelni az évfordulót 2019. május 18-án az egység kimondásának egykori helyszínén, Debrecenben. 

Máj 24. péntek

Szeretethíd

Kárpát-medencei református önkéntes napok.

Máj 24. péntek

Református Zenei Fesztivál

Jún 09. vasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek kitöltetésének ünnepe.

Jún 10. hétfő

Pünkösdhétfő

A Szentlélek kitöltetésének ünnepe.

Júl 23. kedd

Csillagpont

Kárpát-medencei református ifjúsági találkozó.

Istent keresem

Jn 4,1–10

„Samárián kellett pedig átmennie...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →