Nov 16. péntek

A bibliai integráció a természettudományos oktatásban

A tavalyihoz hasonlóan ismét Miskolcon, a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthonban tartják a Református Tananyagfejlesztő Csoport országos konferenciáját és jó gyakorlat börzéjét, amelynek fókuszába idén november 16-án és 17-én a természettudományos oktatás kerül.

Nov 17. szombat

Magyar szórvány napja

Monor két református gyülekezete, a szintén monori Bethlen Gábor Erdélyi Körrel közösen november 17-én, szombaton, 16 órától nagyszabású műsort rendez. Az alkalom igyekszik rávilágítani arra a tényre, hogy a határon túli magyarság, akár tömbben, akár szórványban él, főleg ott tudott megmaradni, ahol a történelmi felekezetek – így a református egyházközségek is – megmaradtak, megmaradhattak, és ennek értelmében működhettek is, élő közösségben tartva össze az ott élőket.

Nov 17. szombat

Kelenföldi Barokk Esték

Johann Sebastian Bach és tanítványai (Homilius, Krebs, Kittel) műveiből ad hangversenyt Alföldy-Boruss Csilla orgonaművész a Kelenföldi Barokk Esték következő alkalmán.

Nov 21. szerda

Zsinati ülés

Nov 28. szerda

Nyílt nap a Pápai Református Teológiai Akadémián

A Pápai Református Teológiai Akadémia 2018. november 28-án, szerdán 10 órától tartja nyílt napját.

Nov 29. csütörtök

Bemutatkozik a Református Tananyagtár

Szeretnénk minél több pedagógussal megismertetni a fejlesztést, és persze kipróbálni gyakorlatban is az elkészült anyagokat, ezért 2018. decemberig havonta egy-egy iskolába szervezünk bemutató látogatást, ahova pedagógusokat, intézményvezetőket várunk. A látogatás során a bemutató órák és azok tapasztalatainak megbeszélése mellett a Református Tananyagtár használatába is bevezetnénk az érdeklődőket, emellett lehetőség nyílik eszmecserére a református tananyagfejlesztés irányairól, a digitális pedagógia kihívásairól, örömeiről.

Nov 30. péntek

Tisztújítást tart az Országos Református Tanáregyesület

Az Országos Református Tanáregyesület elnöksége 2018. november 30-án, pénteken 13.30-kor tartja tisztújító közgyűlését a Debreceni Református Kollégium dísztermében.

Nov 30. péntek

Diótörővel a Bethesdáért

A Magyar Táncművészeti Egyetem jótékonysági balettelőadást szervez a Bethesda Gyermekkórház javára november 30-án, pénteken 15 órától a Magyar Táncművészeti Egyetem ifj. Nagy Zoltán Színháztermében.

Dec 02. vasárnap

Kárpát-medencei imanap

Tizenharmadik alkalommal szervezik meg december első vasárnapján a Kárpát-medencei imanapot. A liturgiát és a felhasználható anyagokat idén az Erdélyi Református Nőszövetség állította össze.

Dec 03. hétfő

Adventi koncertek a debreceni Nagytemplomban

Tizenegyedik alkalommal várja adventi koncertekre az érdeklődőket a debreceni Református Nagytemplomba decemberben a Gag Management Produkciós Iroda és a református nagytemplomi egyházközség.

Dec 04. kedd

Advent előtti csend lelkészeknek

Az az imádság, amely közel hoz bennünket Istenhez, nem sok szóból áll, hanem Isten előtti csendből – református lelkigyakorlatot szervez a Missziói Iroda a Zsinati Missziói Bizottság támogatásával.

Dec 04. kedd

Nyílt napok a Károlin

A Károli Gáspár Református Egyetem négy kara a 2019. évi általános felvételi eljáráshoz kapcsolódóan az alábbi időpontokban tartja nyílt napjait:

Dec 12. szerda

Zsinati Tanács ülése

Dec 21. péntek

Az egyházi és népi dallam fúziója

Református hálaének népzenével – Tímár Sára énekes lemezbemutató koncertet ad a Zeneakadémián, december 21-én, pénteken 19 órától.

Dec 25. kedd

Karácsony első napja

Dec 26. szerda

Karácsony második napja

Márc 01. péntek

Nemzetközi teológuskonferencia

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya idén is meghirdeti nemzetközi szimpóziumát, mely immár kilencedik a sorban. A Fiatal Kutatók és Doktoranduszok IX. Nemzetközi Teológuskonferenciája 2019. március 1-3. közt várja résztvevőit Nyíregyházán, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán.

Istent keresem

4Móz 34

„Ezeknek parancsolta meg az Úr, hogy osszák ki az örökségüket Izráel fiainak Kánaán földjén.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →