Júl 30. hétfő

Sófár református dicsőítő iskola

Idén a szerelem, a párkapcsolat, a valakihez tartozás témakörét járják körbe a résztvevők a bibliai vőlegény és menyasszony gazdag metaforáján keresztül.

Júl 31. kedd

Jelenkezés egységes lelkészképesítő vizsgára

Az Egységes Lelkészképesítő Bizottság idén is várja azok jelentkezését, akik a református lelkészi egyetemi oklevelet már megszereztek és református lelkészi képesítést kívánnak nyerni, vagy akik honosítani szeretnék lelkészi képesítésüket.

Aug 03. péntek

A zene összeköt

Neves zenei együttes, a CoroPiccolo Karlsruhe ad koncertet augusztus 3-án, péntek este 6 órakor Budapesten, a Kálvin téri református templomban.

Aug 16. csütörtök

Kottabemutató a Tahi Egyházzenei Héten

Kiemelt eseménnyel gazdagodik idén az augusztus 13. és 19. között zajló Tahi Egyházzenei Hét. Augusztus 16-án, csütörtök délután 4 órakor mutatják be a Gárdonyi Zoltán kórusműveiből összeállított újabb gyűjteményt.

Aug 17. péntek

„A názáreti Jézus: mítosz vagy valóság?”

A Kálvinista Apologetikai Társaság Jézus személyével kapcsolatban szervez beszélgetést a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának épületében.

Aug 19. vasárnap

Ökumenikus istentisztelet

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának tagegyházai és tagszervezetei ökumenikus hálaadó istentiszteletet tartanak államalapításunk és ezer éves történelmünk ünneplésének részeként, az augusztus 20-i állami ünnep előestéjén.

Aug 21. kedd

Nagykőrösön ülésezik a Doktorok Kollégiuma

Megkezdődött a regisztráció a Doktorok Kollégiumának 2018. évi ülésére, egyházunk tudományos testülete 2018. augusztus 21–22. között Nagykőrösön tartja következő tanácskozását.

Aug 23. csütörtök

Reformátusok Szárszói Konferenciája

Újra megnyitja kapuit a Reformátusok Szárszói Konferenciája. A helyszín a mára már fogalommá vált balatonszárszói Soli Deo Gloria Családi Hotel és Konferencia-központ, ahol 2018. augusztus 23–26. között várják a külső-belső migráció iránt érdeklődőket.

Szept 21. péntek

Generális Konvent elnökségi ülés

Szept 30. vasárnap

Teremtés hete

A közösség témáját járja körül ezúttal a Teremtés hete, amit idén szeptember 30. és október 7. között ünnepelünk.

Nov 15. csütörtök

Generális Konvent elnökségi ülés

Nov 21. szerda

Zsinati ülés

Dec 12. szerda

Zsinati Tanács ülése

Dec 25. kedd

Karácsony első napja

Dec 26. szerda

Karácsony második napja

Istent keresem

Józs 7

„Ezért föllángolt az Úr haragja Izráel fiai ellen” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink