Hírek

Sajtóközlemény

Támogatásban részesült a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Intézményeinek szervezet – és szakmafejlesztése című pályázat

Mindenki a fedélzetre – hivatalosan is útnak indult a Bárka

Kép: Mindenki a fedélzetre – hivatalosan is útnak indult a Bárka

„A táborban Istenhez vezető iránytűt is kaptok, és ha megőrzitek, az élet valamennyi nehézségén átvezet titeket” – megnyitották a Magyarországi Református Egyház (MRE) Bárka táborának második évadát június 19-én, a megújult balatonszárszói SDG Családi Hotel és Konferenciaközpont avatásán.

Huszonnégy órás szolgálatban

Kép: Huszonnégy órás szolgálatban

Jelentős fejlesztésen van túl a Kelet-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat: a traumatizált gyermekek személyre szabott tehetséggondozását, valamint országos szinten is egyedülálló e-mentorálását tudták elkezdeni az elmúlt hónapokban, személyes és szakmai támogatást kaptak a nevelőszülők is, valamint a hálózatot is fejlesztették.

Tankonyha-tanmosoda avatás Dunaalmáson

Kép: Tankonyha-tanmosoda avatás Dunaalmáson

A Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Intézményeinek szervezet- és szakmafejlesztése című EFOP 1.9.8-17-2017-00002. számú projekt keretében a Dunaalmási Református Szeretetház Fogyatékosokat Ápoló-Gondozó Otthonában tankonyha és tanmosoda került kialakításra.

Meghívó - Talentum zárókonferencia

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2019. június 04-én (kedd) Nyíregyházán az EFOP-2.2.14-17-2017-00009 számú "Talentum - Tehetséggondozó Gyermekvédelem" című projektünk keretében megrendezésre kerülő záró konferenciára.

Meghívó - MRE KIMM szakmai nap

Beszámoló a Magyarországi Református Egyház által szervezett cigány vers- és prózamondó versenyről

Kép: Beszámoló a Magyarországi Református Egyház által szervezett cigány vers- és prózamondó versenyről

A Magyarországi Református Egyház (MRE) Zsinati Hivatala adott helyet az április 27-én, szombaton megrendezett hagyományteremtő vers- és prózamondó versenynek, Az Aranyhídnak.

Önállóság fókuszú szociális szolgáltatásfejlesztés – fogyatékosságügyi tématerület szakmai produktumok közzététele

Az Egyházi és civil szervezetek szociális közfeladat ellátásának támogatása EFOP-1.9.8-17 kódszámú pályázati felhívás 3.1.1. pont 2. tevékenységcsoport a) pontja keretében kötelezően megvalósítandó tevékenység „az egyéni intézményi tudás kialakítása: saját jó gyakorlat-tár létrehozása, más intézmények jó gyakorlatainak megismerése, összegyűjtése, intézmények közti tapasztalatcsere megvalósítása”.

Ahol a gyerekek röpképesek lesznek

Kép: Ahol a gyerekek röpképesek lesznek

Miért van szükség a gyerekek ilyen megközelítésű táboroztatására, milyen eredményeket lehet elérni ilyen rövid idő alatt és mivel gazdagodnak a résztvevők? A Bárka-tábor első évének tapasztalatairól Becze Orsolya szakmai vezetőt és Gőbel Gergely projektmenedzsert kérdeztük.

Református segítség a felzárkózásban

Kép: Református segítség a felzárkózásban

Közel 300 gyermek tanulmányi, készség- és képességfejlesztését segítik a református tanodák, de ennél többet is tesznek: támogató közösséget teremtenek és motiváló jövőképet adnak 10, az ország hátrányos helyzetű térségeiben található településen.

Szakmai nap – „Önállóság fókuszú szociális szolgáltatások fejlesztése – a fogyatékossággal élők csoportja vonatkozásában”

A Magyarországi Református Egyház szeretetszolgálati intézményeinek szervezet- és szakmafejlesztése című EFOP-1.9.8-17-2017-00002. számú projektje keretében 2018. november 06-án „Önállóság fókuszú szociális szolgáltatások fejlesztése – a fogyatékossággal élők csoportja vonatkozásában” címmel került sor szakmai nap megszervezésére közel 60 fő szociális szakember részvételével.

Videópályázat középiskolásoknak

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány országos videópályázatot hirdet középiskolás diákoknak. A pályázat célja a társadalmi problémákra, egyenlőtlenségekre, a társadalmi felelősségvállalás fontosságára való figyelemfelhívás.

Arculati pályázat a református óvodaprogramhoz

A pályázat célja egységes arculatot alkotó, önazonosságot bemutató jelkép, jelképrendszer építészeti alkalmazásainak, illetve megjelenítési lehetőségeinek feltárása. Meghosszabbították a határidőt.

Önállóság fókuszú szociális szolgáltatásfejlesztés - egyéni igényekre és élethelyzetre reagálni képes jelzőrendszeri eszközök használatának bevezetése szakmai produktumok közzététele

Az Egyházi és civil szervezetek szociális közfeladat ellátásának támogatása EFOP-1.9.8-17 kódszámú pályázati felhívás 3.1.1. pont 2. tevékenységcsoport a) pontja keretében kötelezően megvalósítandó tevékenység „az egyéni intézményi tudás kialakítása: saját jó gyakorlat-tár létrehozása, más intézmények jó gyakorlatainak megismerése, összegyűjtése, intézmények közti tapasztalatcsere megvalósítása”.

Nemzetközi tanulmányút valósult meg az EFOP 1.9.8-17-2017-00002. projekt keretében

Kép: Nemzetközi tanulmányút valósult meg az EFOP 1.9.8-17-2017-00002. projekt keretében

A Magyarországi Református Egyház szeretetszolgálati intézményeinek szervezet- és szakmafejlesztése című EFOP 1.9.8-17-2017-00002. azonosítószámú projekt keretében sor kerül olyan önállóság fókuszú szolgálatfejlesztésre, amely a fogyatékossággal élő személyek önellátó képességének minél magasabb szintre történő emelését támogatja.

Biztos kezdet Borsodban

Kép: Biztos kezdet Borsodban

A felelős szülővé válást és a gyerekek készségfejlesztését segítő intézményeket indított a Magyarországi Református Egyház Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is.

Ajtót nyitottak

Kép: Ajtót nyitottak

A mezőcsokonyai Csillagvár gyermekház egyike annak az öt református szociális-közösségi központnak, amelyek a héten nyitják meg kapuikat országszerte. A Kaposvártól 15 kilométerre fekvő faluban is kitárt ajtókkal várták a kisgyermekes szülőket – és minket is.

Szakmai nap – “önállóság fókuszú szociális szolgáltatások fejlesztése”

Kép: Szakmai nap – “önállóság fókuszú szociális szolgáltatások fejlesztése”

A Magyarországi Református Egyház szeretetszolgálati intézményeinek szervezet- és szakmafejlesztése című EFOP-1.9.8-17-2017-00002. számú projektje keretében 2018. július 30-án „Önállóság fókuszú szociális szolgáltatások fejlesztése - jelzőrendszeri eszközök használatának bevezetése” címmel került sor szakmai nap megszervezésére 42 fő szociális szakember részvételével.

Hazai tanulmányút valósult meg az EFOP 1.9.8-17-2017-00002. projekt keretében

Kép: Hazai tanulmányút valósult meg az EFOP 1.9.8-17-2017-00002. projekt keretében

A Magyarországi Református Egyház szeretetszolgálati intézményeinek szervezet- és szakmafejlesztése című projekt keretében sor kerül olyan önállóság fókuszú szolgálatfejlesztésre, amely a fogyatékossággal élő személyek önellátó képességének minél magasabb szintre történő emelését támogatja.

Ne örökítsük tovább a szegénységet!

A felelős szülővé válást és a gyerekek készségfejlesztését segítő intézményeket indít a református egyház európai uniós támogatással.

Pályázati Iroda 

A Zsinat 2015. november 19-i határozatával, a Zsinati Hivatal szervezeti egységeként megalakult a Pályázati Iroda.

A Pályázati Iroda feladatai
 

• A pályázati kiírások tervezése és egyeztetése során, a Magyarországi Református Egyház álláspontjának kialakítása érdekében, a kapcsolódó szakterületekkel való egyeztetések lefolytatása, az észrevételek rendszerbe foglalása és tervező minisztériumok felé történő képviselete. A tervezési alapelvek és kiírási logika egyházon belüli értelmezésének támogatása.
 

• Fejlesztési terv elkészítése és nyomon követése a Magyarországi Református Egyház fejlesztési stratégiája alapján.
 

• Egyházkerületek és helyi megvalósítók közvetlen támogatása a tervezési vagy megvalósítási szakaszban felmerülő kérdések, problémák esetén.
 

• Pályázatírás és projektlebonyolítás a Magyarországi Református Egyház, mint bevett egyház, illetve a Pályázati Irodához forduló belső egyházi jogi személyek pályázatai vonatkozásában.

A Pályázati Iroda elérhetőségei
 

Irodavezető: Kósa Mónika

Cím: 1146 Budapest, Abonyi u. 21. 

Telefon: 06-1-373-7870 

E-mail: fejlesztes@reformatus.hu 

 

Közbeszerzési Tájékoztató

A közbeszerzési törvény 2018. november 29-től hatályos jogszabályi értelmezése számos kihívás elé állítja egyházunk szereplőit a támogatások elszámolásának tekintetében. Az ezzel kapcsolatos kérdésekben a Pályázati Iroda tájékoztatói segítenek eligazodni.

Pályázatok

„Együtt-egymásért” – Konzorciumban a Magyar Szupervízorok Egyesületével

Felzárkózási Pályázat EFOP 1.3.7-7-2017-00165

MRE országosan – SDG konferencia központ felújítása

Beruházási Pályázat EGYH-KCP-17-P-0178

Magyarországi Református Egyház épületeinek energetikai felújítása

Beruházási Pályázat KEHOP-5.2.3-16-2016-00004

Kulturális hét- Magas művészeti szakmai színvonalú komolyzenei hangversenyek megvalósítására a Református Ifjúsági Találkozón

Egyéb Pályázat 110133/04804

A 8. CSILLAGPONT Református Ifjúsági Találkozó megrendezése

Egyéb Pályázat 206107/12972

A szenvedélybetegek részére nyújtott alacsonyküszöbű ellátást működtető és befogadott szolgáltatók feltételeinek fejlesztése az MRE Válaszút Missziónál

Egyéb Pályázat SZOC-17-FEJL-B-2-045

Magyarországi Református Egyház KIMM Drogterápiás Otthona Infrastrukturális és szakmai fejlesztése

Szociális Pályázat EFOP-2.2.3-17-2017-00036

Magyarországi Református Egyház szeretetszolgálati intézményeinek szervezet- és szakmafejlesztése

Szociális Pályázat EFOP-1.9.8-17-2017-00002

Talentum - Tehetséggondozó Gyermekvédelem

Szociális Pályázat EFOP-2.2.14-2017-17-00009

Tanoda programok megvalósítása (helyszín: Piliscsaba és Pilisvörösvár)

Felzárkózási pályázatok VEKOP-7.3.2-16-2016-00018 Piliscsaba VEKOP-7.3.2-16-2016-00037 Pilisvörösvár

"Jó kis hely"

Felzárkózási Pályázat EFOP-1.4.3-16-2017-00031

Bentlakásos programok megvalósítása az SDG-ben

Felzárkózási Pályázat EFOP-1.2.12-17-2017-00005

Biztos Kezdet Gyerekház

Felzárkózási Pályázat EFOP-1.4.3-16-2017

"Roma lányok továbbtanulási esélyeinek növelése"

Felzárkózási Pályázat EFOP-1.4.4-17-2017-00036

„Még jobb adni” – Konzorciumban a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvánnyal

Felzárkózási Pályázat EFOP 1.3.7-7-2017-00159

Tanoda létrehozása és működtetése 10 helyszínen

Felzárkózási Pályázatok EFOP-3.3.1-15-2015

Budapesti Cigány Szakkollégium felújítás, III. szakasz

Beruházási Pályázat EGYH-KCP-16-P-0086

A Magyarországi Református Egyház Zsinata Székházának felújítása

Beruházási Pályázat EGYH-KCP-15-P-0127

Soli Deo Gloria Konferencia Központ, Balatonszárszó, Csárda épület felújítási munkái

Beruházási Pályázat EGYH-KCP-16-P-0026

"Csárda épület felújítása"

Beruházási Pályázat

Beszerzés – ajánlattételi felhívások

A Magyarországi Református Egyház Bárka tábor 2019-2020-2021. évi turnusainak ideje alatt személyszállítási szolgáltatás biztosítására

Tisztelt Ajánlattevő! A Magyarországi Református Egyház „Bentlakásos programok az SDG-ben” című, EFOP-1.2.12-17-2017-00005 azonosító számú pályázat keretében megvalósítandó Bárka tábor [továbbiakban: Tábor] 2019-2020-2021. évi turnusainak ideje alatt személyszállítási szolgáltatás keretében nyílt versenyeztetési eljárás hirdet, amelyre három ajánlattevőt közvetlenül is meghív.

A Magyarországi Református Egyház bánrévei Tündérkert Biztos Kezdet Gyerekház ajánlattételi felhívása

Tisztelt Ajánlattevő! A Magyarországi Református Egyház Tündérkert Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális fejlesztése Bánrévén (EFOP-2.1.2-16-2018-00092 sz.) projekt keretében nyílt beszerzést hirdet, amelyre három ajánlattevőt közvetlenül is meghív. Ajánlattételre az útmutatóban szereplő feltételek alapján van lehetőség.  

Frissítés - A Magyarországi Református Egyház sellyei Biztos Kezdet Gyerekház ajánlattételi felhívása

A Magyarországi Református Egyház bódvaszilasi Menedék Biztos Kezdet Gyerekház ajánlattételi felhívása

Tisztelt Ajánlattevő! A Magyarországi Református Egyház az „Menedék Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális fejlesztése Bódvaszilason” az EFOP-2.1.2-16-2018-00090 sz. projekt keretében nyílt beszerzést hirdet, amelyre három ajánlattevőt közvetlenül is meghív. Ajánlattételre az útmutatóban szereplő feltételek alapján van lehetőség.

A Magyarországi Református Egyház MRE KIMM Drogterápiás otthonának ajánlattételi felhívása

Tisztelt Ajánlattevő! A Magyarországi Református Egyház az MRE KIMM Drogterápiás otthonának felújítása (EFOP-2.2.3-17-2017-00036 sz.) projekt keretében nyílt beszerzést hirdet, amelyre három ajánlattevőt közvetlenül is meghív. Ajánlattételre az útmutatóban szereplő feltételek alapján van lehetőség. Bontás időpontja: 2019.04.12. péntek 12:00 óra. Helyszíne: 1146 Budapest, Abonyi u. 21. 3. emeleti tárgyaló.