Olasz protestánsok menekülteket mentenek

2018. március 23., címkék: olasz protestánsok, menekültmisszió, valdensek

Az Olaszországi Protestáns Egyházak Szövetsége (FCEI) társszervezeteivel összefogva új mentőakciót kezdeményezett a Földközi-tengeren, amiről sajtónyilatkozatban tájékoztatta partneregyházait, támogatásukat kérve.

Vezetőt választottak a valdensek

2012. szeptember 05., címkék: olasz protestánsok

A Valdens Egyház a Torre Pellice-ben tartott zsinatán megválasztotta Maria Bonafede utódát, aki első nőként 2005 óta állt a valdensek és metodisták alkotta protestáns olasz egyház élén.

A valdensek kiállnak a homoszexuális párok családi joga mellett

2012. április 27., címkék: homoszexualitás, család, olasz protestánsok

Maria Bonafede, a Valdens Egyház moderátora szerint a család koncepciója kiterjeszthető a tartós párkapcsolatok valamennyi formájára.

Szociáletikai konzultáció Rómában

2010. február 11., címkék: Háttér, európai protestáns egyházak közössége (geke/cpce), olasz protestánsok, eutanázia, fazakas sándor, homoszexualitás

Az eutanázia kérdéséről, a homoszexuálisok élettársi kapcsolatának megáldásáról és a női püspöki tisztségről is tárgyaltak az Európai Protestáns Egyházak Közösségének (GEKE/CPCE) Etikai Szakbizottságának idei első ülésén. Az tanácskozást az Olaszországi Protestáns Egyházak Szövetségének meghívására február 8-9-én tartották.

Istent keresem

Lk 8,1–15

„...és néhány asszony, akiket gonosz lelkektől szabadított meg, és betegségekből gyógyított meg:” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →