Isten hűsége a szekularizált világban

2018. október 18., címkék: hollandia, holland protestáns egyház, missziói bizottság (zsinat)

„Bizony, mi elhagyjuk Istent, de Isten nem hagy el minket. Ezt az örömteli tényt tapasztaltuk meg Hollandiában" – összegzi benyomásait Krajczár János lelkipásztor, a tizenegy egyházmegyei missziói előadó egyike, akik október elején nyolcnapos tanulmányi úton vehettek részt a Zsinati Missziói Iroda szervezésében, Dani Eszter irodavezető és Gonda László missziológus, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem oktatójának vezetésével. Céljuk a hollandiai egyházi élet megismerése volt, különös tekintettel a gyülekezetek megújulási törekvéseire és a missziói munkára.

A Zsinat Missziói Bizottságának segédanyagai a presbiterválasztáshoz

2011. szeptember 19., címkék: presbiterválasztás, 2011, missziói bizottság (zsinat)

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Missziói Bizottsága is összeállított segédanyagokat. A testület tagjai úgy vélik, hogy a megfelelő presbitérium megválasztásához szükség van arra, hogy a gyülekezeteink ismerjék múltjukat, jelenüket, helyzetüket, és tisztában legyenek jövőbeli céljaikkal is.

Ülésezett a Missziói Bizottság

2011. február 15., címkék: cigánymisszió, csillagpont, missziói bizottság (zsinat)

A Csillagpont Református Ifjúsági találkozó előkészületeiről, a Cigánymisszió munkájáról, és a presbiterválasztás megújításának lehetőségéről is szó volt a Missziói Bizottság idei első ülésén.

Istent keresem

1Thessz 1

„...sok zaklatás ellenére a Szentlélek örömével fogadtátok be az igét” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →