Pro Caritate díjat kapott Rozsnyai István

2018. november 23., címkék: elismerés, díj, Pro Caritate, díjátadó

Második alkalommal vehette át Rozsnyai István, a Tiszántúli Református Egyházkerület Diakóniai Bizottságának elnöke, a Vértesi Református Egyházközség lelkipásztora a Pro Caritate díjat. Az elismerést Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára adta át a Szociális Munka Napján. A díj a szociális területen végzett kiemelkedő tevékenységek elismeréséért, a szociális ellátás fejlesztéséhez való hozzájárulásért adományozható legmagasabb szakmai elismerés.

Príma primissima

2013. december 11., címkék: bagdy emőke, elismerés

Tizenegyedik alkalommal adták át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, művészet, kultúra, tudomány és sport kiemelkedő képviselőinek péntek este a Művészetek Palotájában.

„Még többen lennénk, ha dolgozni kellene”

2013. augusztus 09., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), árvíz 2013, pál sándor, elismerés

A júniusi árvízi védekezésben négyszázhatvanhét önkéntes segített a Magyar Református Szeretetszolgálaton (MRSZ) keresztül. Sokan nem csak néhány órára, hanem több napra kapcsolódtak be a védelmi munkálatokba. A lelkes segítők munkáját augusztus 8-án oklevéllel és ünnepséggel köszönte meg a Szeretetszolgálat.

Embermentőket ismertek el

2013. augusztus 05., címkék: bodoky richárd, joó sándor, zsidómentő, elismerés

A II. világháború, a vészkorszak idején zsidók életét megmentő tizenegy embert ismertek el „Helytállásért" oklevéllel a humánum napján, augusztus 4-én a budapesti, Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban. Az elismertek között volt Dr. Bodoky Richard, a Bethesda egykori igazgatója és Joó Sándor református lelkész is.

Református intézményvezetőt díjaztak

2013. május 24., címkék: gálné ács mária, elismerés, lórántffy zsuzsanna kismamaház

Benkő Sándor-díjjal ismerte el Miskolc város Gálné Ács Mária szolgálatát. A miskolci Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaház Családok Átmeneti Otthonának vezetője Miskolc város ünnepén vehette át a kitüntető elismerést, május 11-én.

Oláh Emil tábori lelkész oklevelet vehetett át szarajevói szolgálatáért

2011. július 28., címkék: oláh emil, elismerés, tábori lelkészség

Július 24-én köszönték meg Oláh Emil tábori lelkész szarajevói szolgálatát, amit két nappal később oklevéllel is elismertek.

Istent keresem

Lk 1,1–25

„De íme, most megnémulsz, és nem tudsz megszólalni egészen addig, amíg ezek végbe nem mennek,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink