Szolgálatunk a gyümölcsökön mérettetik meg

2018. március 12., címkék: kárpátaljai reformátusok (kre), egyházkerületi közgyűlés

Március 10-én tartotta egyházkerületi közgyűlését a Kárpátaljai Református Egyház (KRE). Az eseményen kitüntetést vehetett át Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány kuratóriumának volt elnöke.

Dicső múlt, dicső jelen

2017. október 29., címkék: egyházkerületi közgyűlés, tiszáninnen, tiszáninneni egyházkerület, reformáció500

Közös közgyűlést tartott a Tiszáninneni Református Egyházkerület és Miskolc Város Önkormányzata október 21-én az avasi református templomban. A rendhagyó ülésen a reformáció kezdetének 500. évfordulójáról emlékeztek meg, valamint a két testület nyilatkozatot írt alá, melyben megerősítették együttműködésüket. Az ünnepi eseményen Miskolc reformációjáról, a város és a történelmi egyházak partnerségi lehetőségeiről, és az egyházkerület városban betöltött szerepéről is szó esett.

Egyházkerületi közgyűlést tartottak Dunamelléken

2016. november 11., címkék: dunamelléki egyházkerület, egyházkerületi közgyűlés

A hitoktatás kérdése váltotta ki a legpezsgőbb vitát a Dunamelléki Református Egyházkerület csütörtöki közgyűlésén. A lelkészek hozzászólásaiból kiderült: a lelkipásztorok egy része túlterhelt a sok hittanóra miatt, míg a világi hitoktatói állás az alulfinanszírozottság miatt nem túl kapós. Bogárdi Szabó István, az egyházkerület püspöke azt hangsúlyozta, hogy a különböző típusú hitoktatói tevékenységeket hatalmas lehetőségnek tartja.

Újraválasztották tisztségébe Csűry István királyhágómelléki püspököt

2016. október 21., címkék: királyhágómelléki egyházkerület, tisztújítás, egyházkerületi közgyűlés, csűry istván

Újraválasztották pénteken tisztségébe Csűry Istvánt, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspökét.

Egyházkerületi közgyűlést és lelkészszentelést tartottak Tiszántúlon

2016. október 12., címkék: tiszántúli egyházkerület, egyházkerületi közgyűlés

Húsz lelkipásztort bocsátott szentelésre, támogatta a „Hirdesd az Igét!" program folytatását, gyülekezetalapítási műhelymunka megszervezéséről döntött legutóbbi ülésén a Tiszántúli Református Egyházkerület Közgyűlése, valamint arról, hogy a fogyatékkal élők befogadásáról szóló dokumentumot terjeszt a novemberben ülésező Zsinat elé.

Egyházkerületi közgyűlés Kárpátalján

2016. március 17., címkék: komjáthy benedek-sajtódíj, kárpátaljai egyházkerület, egyházkerületi közgyűlés

Lelkészszentelés, díjátadás és évértékelés is szerepelt a Kárpátaljai Református Egyház (KRE) elmúlt szombaton megtartott soros közgyűlésének napirendjén.

Hűséghiány

2015. november 12., címkék: egyházkerületi közgyűlés, lelkészszentelés, dunamelléki egyházkerület

Tizenegy teológust bocsátottak lelkészi szolgálatra a Dunamelléki Református Egyházkerület november 12-i közgyűlésén. A testület elfogadta Simonfi Sándor lelkészi főjegyző lemondását és új választás kiírását rendelte el. Este a Kálvin téri templomban szintén tizenegy lelkipásztort szenteltek fel.

Szükség van a megújulásra

2015. október 10., címkék: tiszántúli egyházkerület, egyházkerületi közgyűlés

Megtartotta első rendes közgyűlését a Tiszántúli Református Egyházkerület új elnöksége. Az október 8-án és 9-én megrendezett tanácskozáson több változásról is szó esett, valamint felszentelték a sikeres egységes lelkészképesítő vizsgát tett lelkipásztorokat.

Rendben zajlik a választás a Tiszántúli Egyházkerületben

2014. október 10., címkék: egyházkerületi közgyűlés, tisztújítás, választás, egyházi választások

Nem történt szabálytalanság – hangzott el a Tiszántúli Református Egyházkerület október 10-i közgyűlésén, az egyházban jelenleg is zajló választásokkal kapcsolatban.

Királyhágómellék: szolgálatra és hűségre esküdtek fel

2010. december 07., címkék: Határon túl, királyhágómelléki egyházkerület, egyházkerületi közgyűlés

Szombaton tartották Nagyváradon a Királyhágómelléki Református Egyházkerület őszi közgyűlését, ahol beiktatták és feleskették az újonnan megválasztott tisztségviselőket is.

Királyhágómellék: ünnepélyes alakuló közgyűlés Nagyváradon

2010. november 30., címkék: Határon túl, királyhágómelléki egyházkerület, egyházkerületi közgyűlés

Szombaton tartják a Királyhágómelléki Református Egyházkerület őszi közgyűlését, ahol a tisztújítási folyamat záró mozzanataként az újonnan megválasztott tisztségviselők eskütételére is sor kerül.

Egyházkerületi közgyűlés Miskolcon

2010. október 12., címkék: egyházkerületi közgyűlés, tiszáninneni egyházkerület

A Tiszáninneni Református Egyházkerület október 9-én tartotta 2010. évi rendes közgyűlését.

Kerületi közgyűlés a Tiszántúlon

2010. szeptember 27., címkék: tiszántúli egyházkerület, egyházkerületi közgyűlés

„Krisztus a jövő, együtt követjük őt!” - ez nemcsak az Alkotmányozó Zsinat, hanem az elmúlt időszak jelmondata, fogalmazott a csütörtök-pénteki közgyűlés előtti püspöki jelentésében Bölcskei Gusztáv.

Egyházkerületi közgyűlés Kárpátalján

2010. július 08., címkék: Határon túl, kárpátaljai reformátusok (kre), egyházkerületi közgyűlés

A Kárpátaljai Református Egyház soron következő közgyűlését július 11-én vasárnap délután 15 órától tartják a beregszászi református templomban.

Megtartotta évi első közgyűlését a Kárpátaljai Református Egyház

2010. március 02., címkék: zán fábián sándor, kárpátaljai reformátusok (kre), magyar református egyház, Határon túl, egyházkerületi közgyűlés

Az élet mellett foglaltak állást 2009-ben a Kárpátalján élő magyar reformátusok – jelentette ki Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház (KRE) püspöke február 27-én, a 2010-es év első közgyűlésén. A politikai életben zajló választásokon kívül ugyanis – mint mondta – létezik másféle döntés is, mely mindennapos állásfoglalást jelent.

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink