A Tágas Tér lelkülete

2017. szeptember 16., címkék: tágas tér, czagány gábor

Miért hallgat az egyház? – ezt a kérdést is körüljárták a szegedi Tágas Tér Fesztivál egyik kerekasztal-beszélgetésén. Az egyházi hátterű fesztivált második alkalommal rendezték meg Szegeden, a helyi ökumenikus lelkészkör kezdeményezésére. Koncertek, beszélgetések, jótékonysági futás és gyermekprogramok töltötték meg Szegedet három napig, és egy napos ízelítő erejéig Mórahalmot is. Czagány Gábor református egyetemi lelkész, a fesztivál egyik szervezője szerint azonban nem a rendezvény mérete számít, hanem a lelkülete.

Keresztények az egység útján

2017. június 01., címkék: róma, roma, czagány gábor, Roma, fokolare, reformáció 500

A Róma közelében fekvő Castel Gandolfoban május 9 és 13 között tartották azt az ökumenikus találkozót, amelyet a Fokoláre római katolikus megújulási mozgalom szervezett a reformáció 500. évfordulója kapcsán.

Véget ért a Szélrózsa találkozó

2016. augusztus 02., címkék: kodácsy tamás, czagány gábor, szélrózsa, fiatalok

„Áldás leszel” mottóval zajlott a 11. Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó július végén a Mátra-Kemping Sástó területén. A fesztiválra idén is sok fiatal érkezett. A szervezők arra törekedtek, hogy a program a spiritualitás mellett a találkozásokról és a kulturális élményekről is szóljon, de a Szélrózsa középpontjában idén is a Krisztussal való találkozás állt.

Istent keresem

Jel 20,1–6

„…vele fognak uralkodni ezer esztendeig” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →