„Hajótöröttek, akiket Jézus partra segített"

2019. június 27., címkék: családi nap, kárpátaljai egyházkerület

Mezőváriban immár 9. alkalommal rendezték meg a Kárpátaljai Református Egyházkerület (KRE) egyik legnagyobb rendezvényét, a Családi Csendesnapot. Ezúttal a Csongori Szenvedélybetegeket Mentő Misszió együttműködésével.

Lelkesítették a családokat Abaújban

2018. július 10., címkék: abaújvár, családi nap, tiszáninneni egyházkerület

„Ma, amikor a családok sok problémával küzdenek, kell, hogy lelkesítsen bennünket valaki" – mondja Tóth Viktória az abaújvári keresztény családi nap szervező-lelkipásztora. A július 7-i rendezvényen minden korosztály kedvére válogathatott a programok közül.

Családi csendesnap hetedszer

2017. augusztus 15., címkék: családi nap, kárpátaljai reformátusok (kre)

500 éve az áldás útján mottóval hetedik alkalommal rendezte meg a Kárpátaljai Református Egyház több mint hétezer résztvevővel családi csendesnapját, melynek idén ismét Nagydobrony adott otthont. A rendezvényen Életünk reformációja – út az áldáshoz címmel előadást tartott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is.

Családi csendesnap hatodszor

2016. augusztus 24., címkék: kárpátaljai reformátusok (kre), családi nap

A Kárpátaljai Református Egyház vezetése hat évvel ezelőtt döntött úgy, hogy évente egy alkalommal összehívja az egyházkerület minden gyülekezetét, hogy „Isten hatalmas égi sátra alatt egy nagy családként együtt dicsőítsék Őt". A több mint hétezer részvevővel zajló rendezvényre idén augusztus 20-án került sor Nagydobronyban.

Családi nap Kárpátalján

2015. augusztus 25., címkék: Kárpátalja, kárpátaljai egyházkerület, kárpátalja, családi nap

Egyedül Krisztus a Megtartó címmel családi napot tartott a Kárpátaljai Református Egyházkerület (KRE) augusztus 22-én Tiszapéterfalván. Az eseményen mintegy 5000 hívő gyűlt össze.

Megismerni egymást

2013. július 01., címkék: családi nap, debrecen

Több mint százan gyűltek össze június 22-én, Debrecen-Józsán, a református egyházközség felsőjózsai gyülekezetrészén szervezett lelkészcsaládok napján. A kezdeményezés ötlete négy évvel ezelőtt született Vad Zsigmond esperes ötleteként azzal a céllal, hogy az egyházmegye lelkészeinek családtagjai, gyermekei is megismerkedhessenek egymással.

Család ahová az áldás érkezhet

2011. augusztus 23., címkék: család, mezővári, kárpátaljai reformátusok (kre), családi nap

A családok megerősítését és védelmét szem előtt tartva a Kárpátaljai Református Egyház 2011-et a család évének nyilvánította. A központi rendezvényen, az augusztus 20-án Mezőváriban megtartott családi napon mintegy 5000-en vettek részt.

Családi nap Mezőváriban

2011. augusztus 11., címkék: mezővári, kárpátaljai református, család, Határon túl, családi nap, steinbach józsef

Számos érdekes program várja az érdeklődőket augusztus 20-án. A rendezvény szervezője a Kárpátaljai Református Egyház.

„Istennek dicsőség, egymásnak segítség” – Családi nap Dercenben

2010. július 14., címkék: kárpátaljai reformátusok (kre), Határon túl, dercen, családi nap

Ötödik alkalommal rendezett családi napot a Derceni Református Egyházközség. Ezen a napon az Önkéntes Tűzoltóság is új eszközökkel gyarapodott.

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink