Bod Péter, a tudós lelkipásztor

2014. március 05., címkék: évforduló, bod péter

245 éve hunyt el Bod Péter, az erdélyi református történetírás kiemelkedő személyisége.

Bod Péter világában

2012. május 16., címkék: reformáció, bod péter

Irodalomtörténész, történetíró, teológus, református lelkipásztor. A 18. századi magyar tudományos élet legkiemelkedőbb egyénisége. Ötvenhét esztendejét néhány év nagybányai tanítóskodás és hollandiai peregrináció kivételével Dél-Erdélyben élte le. Mégis a magyar művelődéstörténet legnagyobbjai közé emelkedett. A fontosabb helyszíneket jártuk körbe, hogy Bod Péter (1712–1769) nyomát keressük.

Bod Péter ösvényén

2012. február 26., címkék: megemlékezés, reformátusok lapja, bod péter

Közösségi és személyes válságaink idején mindig aktuális a felhívás: „Kérdezősködjetek a régi ösvények felől (…), hogy nyugodalmat találjatok a ti lelketeknek.” Ilyen válságos időben élt, és ilyen időben vette komolyan Isten figyelmeztetését a háromszáz éve született erdélyi református lelkipásztor és történetíró, Bod Péter is.

Bod Péterre emlékeznek

2012. január 08., címkék: megemlékezés, bod péter

A Kolozsvári Református Öregdiákok Magyarországi Baráti Társasága (KRÖMBT) 2012. január 10-én tartja követkető találkozóját, melyen megemlékeznek a háromszáz éve született Bod Péterről.

Bod Péter Napok Marosvásárhelyen

2010. február 11., címkék: Határon túl, diakónia, bod péter

  Névadójuk emlékére rendezi meg a Bod Péter Diakóniai Központ minden év február közepén a Bod Péter Napokat. A 2010. február 12-18. között sorra kerülő rendezvénnyel a marosvásárhelyi magyar közsség identitástudatát próbálják erősíteni. Mint meghívójukban írják, kultúrális, tudományos programjaik válatozatosságával kisgyerekeket és felnőtteket egyaránt igyekeznek megszólítani.

Istent keresem

2Tim 2,14–18

„Igyekezz kipróbált emberként megállni Isten előtt...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →