Bod Péter, a tudós lelkipásztor

2014. március 05., címkék: évforduló, bod péter

245 éve hunyt el Bod Péter, az erdélyi református történetírás kiemelkedő személyisége.

Bod Péter világában

2012. május 16., címkék: reformáció, bod péter

Irodalomtörténész, történetíró, teológus, református lelkipásztor. A 18. századi magyar tudományos élet legkiemelkedőbb egyénisége. Ötvenhét esztendejét néhány év nagybányai tanítóskodás és hollandiai peregrináció kivételével Dél-Erdélyben élte le. Mégis a magyar művelődéstörténet legnagyobbjai közé emelkedett. A fontosabb helyszíneket jártuk körbe, hogy Bod Péter (1712–1769) nyomát keressük.

Bod Péter ösvényén

2012. február 26., címkék: megemlékezés, reformátusok lapja, bod péter

Közösségi és személyes válságaink idején mindig aktuális a felhívás: „Kérdezősködjetek a régi ösvények felől (…), hogy nyugodalmat találjatok a ti lelketeknek.” Ilyen válságos időben élt, és ilyen időben vette komolyan Isten figyelmeztetését a háromszáz éve született erdélyi református lelkipásztor és történetíró, Bod Péter is.

Bod Péterre emlékeznek

2012. január 08., címkék: megemlékezés, bod péter

A Kolozsvári Református Öregdiákok Magyarországi Baráti Társasága (KRÖMBT) 2012. január 10-én tartja követkető találkozóját, melyen megemlékeznek a háromszáz éve született Bod Péterről.

Bod Péter Napok Marosvásárhelyen

2010. február 11., címkék: Határon túl, diakónia, bod péter

  Névadójuk emlékére rendezi meg a Bod Péter Diakóniai Központ minden év február közepén a Bod Péter Napokat. A 2010. február 12-18. között sorra kerülő rendezvénnyel a marosvásárhelyi magyar közsség identitástudatát próbálják erősíteni. Mint meghívójukban írják, kultúrális, tudományos programjaik válatozatosságával kisgyerekeket és felnőtteket egyaránt igyekeznek megszólítani.

Istent keresem

Jel 18

„Erős Úr az Isten, aki megítéli őt” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →