Református szolidaritás a Közel-Keleten

2016. november 21., címkék: szíria, közel-keleti reformátusok, református egyházak világközössége (rev), menekültmisszió, united church of christ (ucc), Szíria, keresztényüldözés, amerikai krisztus egyesült egyháza

Egyházunk is csatlakozik a Református Egyházak Világközössége (REV), annak nyugat-európai, valamint észak-amerikai tagegyházai összefogásához a krízis sújtotta térségben élő keresztyének támogatására.

Levél egy megosztott nemzet egyesült egyházához

2016. november 18., címkék: united church of christ (ucc), amerikai krisztus egyesült egyháza

Testvéregyházunk, a Krisztus Egyesült Egyháza (UCC) pásztori levéllel fordult gyülekezeteihez az amerikai elnökválasztás után.

Imádkozunk a bostoni maratonért

2013. április 19., címkék: Olav Fykse Tveit, egyházak világtanácsa (evt), olav fykse tveit, amerikai krisztus egyesült egyháza

A Magyarországi Református Egyház testvéregyházában, az amerikai Krisztus Egyesült Egyházának Old South Church gyülekezetében április 15-én arra készültek, hogy harangozzanak a Boston Maraton győztesének. Ekkor robbant fel két bomba a 42,2 kilométeres táv céljában. A robbanások három ember halálát okozták, sokan megsérültek, többen súlyosan.

Zsinat élőben

2011. július 05., címkék: amerikai krisztus egyesült egyháza, online közvetítés, zsinat

Július elseje óta tart az amerikai Krisztus Egyesült Egyházának (UCC) fesztiválszerű zsinata több ezer résztvevővel a floridai Tamapában Az alkalom az interneten élőben is követhető.

Isten még mindig szól

2011. július 04., címkék: zsinat, ódor balázs, amerikai krisztus egyesült egyháza

Képzeld el, mi minden lehetséges! Ezzel a mottóval vette kezdetét az MRE testvéregyházának, az amerikai Krisztus Egyesült Egyházának (UCC) fesztiválszerű zsinata a floridai Tampában. A zsinaton az európai partneregyházakat Ódor Balázs, a Református Egyházak Világszövetségének európai alelnöke, az MRE külügyi irodavezetője képviseli.

Beiktatták az új amerikai magyar református püspököt

2010. október 11., címkék: amerikai krisztus egyesült egyháza, püspöki beiktatások

Connecticut államban a Fairfield-i magyar református templomban iktatták be tisztébe Poznan Béla püspököt.

Clevelandi konferencia a rasszizmusról

2010. augusztus 23., címkék: konferencia, Ökumené, egyházak világtanácsa (wcc), amerikai krisztus egyesült egyháza, ökumené

 Augusztus 26–29. között az amerikai nagyváros, Cleveland lesz a házigazdája annak a konferenciának, amit az Egyházak Világtanácsa szervez a rasszizmusról.

Mecset épül a Világkereskedelmi Központ mellett New Yorkban – félelmek, visszhangok

2010. augusztus 20., címkék: Nagyvilág, iszlám, amerikai krisztus egyesült egyháza

A Krisztus Egyesült Egyháza (UCC) vezetői ökumenikus felhívást sürgetnek annak érdekében, hogy az iszlám közösség iránt a keresztyének nagyobb bizalmat tanúsítsanak a félelem és a türelmetlenség hangjai után. Ezt az váltotta ki, hogy a New York-i Világkereskedelmi Központ lerombolt épülete közelében iszlám mecsetet és oktatási központot akarnak felépíteni.

Ima-vasárnap Amerika-szerte a Mexikói-öbölért

2010. augusztus 20., címkék: Ökumené, katasztrófa, ifi, amerikai krisztus egyesült egyháza, ökumené

A Krisztus Egyesült Egyháza (UCC) floridai ifjúsági konferenciája felszólította Amerika összes UCC-egyházát, hogy vasárnap imádkozzanak a Mexikói-öböl térségéért. Ismeretes, hogy ebben a térségben sok súlyos természeti katasztrófa történt, főként az olajszennyeződés jelent igen nagy veszélyt.

Istent keresem

Zsid 9,1–14

„... „...aki örökkévaló Lélek által önmagát áldozta fel ártatlanul Istennek, mennyivel inkább megtisztítja lelkiismeretünket a holt cselekedetektől, hogy szolgáljunk az élő Istennek” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →