Presbiteri eskü Foktőn

2012. január 01., címkék: Gyülekezeti hírek, presbiterválasztás, presbiterek

2012. január 1-én a délelőtti istentisztelet keretében tette le hivatali esküjét a foktői református gyülekezet presbitériuma.

Jótékonysági koncert Nyírmeggyesen

2011. december 31., címkék: nyírmeggyes, adománygyűjtés, Gyülekezeti hírek, jótékonysági koncert

2012. január 8-án vasárnap, 14 óra 30 perctől jótékonysági koncertet tartanak a Nyírmeggyesi Református Templomban. Az  alkalmon közreműködik  a  Venite  együttes és  Blaskó Bernadett operaénekes.

Jóakaratú emberek összefogása felebarátainkért

2011. december 31., címkék: Advent 2011, ökumenikus, Gyülekezeti hírek

Ökumenikus jótékonysági rendezvényt szerveztek Budapesten, a Svábhegyen.  Az alkalom bevételével a helyi református gyülekezet és a katolikus egyházközség szegénységben élő gyülekezeti tagjainak tették szebbé a karácsonyt.

"Így ment el a börtönben lévő lelkekhez is..."

2011. december 20., címkék: advent, debrecen-nagytemplom, Gyülekezeti hírek, börtönmisszió, éden zenekar

December tizedikén a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség ÉDEN zenekara második alkalommal látogatott el a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe, hogy karácsony örömüzenetét vigye el a fogvatartottaknak.

Énekes-zsoltáros istentisztelet karácsonyi dalokkal

2011. december 14., címkék: budapest-kálvin tér, Advent 2011, Gyülekezeti hírek, alternatív egyházi alkalmak

Énekes-zsoltáros istentiszteletet tartanak karácsonyi dalokkal december 22-én csütörtök este 6 órakor a Kálvin téren.

A Nyírségi Református Egyházmegye Konfirmandus Találkozójáról - Uralkodj...

2011. december 12., címkék: nyírségi egyházmegye, találkozó, Gyülekezeti hírek, ifjúsági misszió, konfirmandus

Nem mindennapi eseményre hívogattak a Nyírségi Református Egyházmegye gyülekezeteiben, hiszen a konfirmálni készülő korosztály fiataljainak rendezett az egyházmegyei Missziói Bizottság két gyülekezettel karöltve egy-egy találkozót.

Hol van a Krisztus szerinti öröm az életünkben? Adventi evangelizáció

2011. december 05., címkék: evangélizáció, bacskai bálint, Advent 2011, Gyülekezeti hírek, evangelizáció

Számos esetben a keresztyének a Krisztustól származó örömüket azért veszítik el, mert engedik, hogy túlzottan is önmaguk gondjai nehezedjenek rájuk. Az Istentől való dicsőséget pedig szívesen felcserélik az egymástól várt dicséretekkel, elismerésekkel. Ezeket a gondolatokat fogalmazta meg a négy napon át tartó nyílt előadássorozat kezdő alkalmán, a Széchenyi utcai gyülekezet hallgatósága előtt Bacskai Bálint, a budapesti, józsefvárosi református gyülekezet lelkipásztora.

Toronyfelújítás Pestújhelyen

2011. december 03., címkék: Gyülekezeti hírek, budapest-pestújhely, templomfelújítás

Hatvanöt év után visszakapta süveg alakú sisakját a Budapest-Pestújhely-Újpalotai Református Egyházközség templomának tornya. December 11-én tartanak hálaadó istentiszteletet az adakozásból felújított templomtoronyért.

Deckettő - a közvélemény-formáló nap

2011. november 25., címkék: szeretetszolgálat, debrecen, Gyülekezeti hírek

A Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából közvélemény-formáló napot szerveznek Debrecenben december 2-án. A Deckettő elnevezésű rendezvényen színvonalas színpadi produkciókkal, kézműves programokkal, csörgőlabda bajnoksággal és értékes ajándékokkal várják az érdeklődőket a Kölcsey Központban.

90 éves a Budapest Pozsonyi úti Református Egyházközség

2011. november 15., címkék: megemlékezés, Gyülekezeti hírek, budapest-pozsonyi út

Az Egyházközség 2011. december 4-én vasárnap ünnepli alapításának 90. évfordulóját. A délelőtt 10 órakor kezdődő hálaadó istentiszteleten igét hirdet dr. Szabó István püspök. Ez alkalommal tesz fogadalmat az új presbitérium is. 17 órai kezdettel ünnepi zenés istentiszteletet tart a Debreceni Református Kollégium Kántusa és a gyülekezet Hálaadás kórusának együttes szolgálatával.

Teremtés Ünnepe Hosszúpályiban

2011. szeptember 27., címkék: Gyülekezeti hírek, ökumenikus tanács (meöt), teremtésvédelem, teremtés hete

A Magyar Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) kezdeményezésére a Hosszúpályi Református Gyülekezet is ünnepi istentisztelettel csatlakozott a Teremtés Hetének országos rendezvénysorozatához, 2011. szeptember 25-én.

Tanévnyitó Istentisztelet Nyírmeggyesen

2011. szeptember 24., címkék: nyírmeggyes, Gyülekezeti hírek, tanévnyitó

Jézus Krisztus mondja: „Boldogok a tiszta szívűek.” Ezzel az Igével kezdődött szeptember 18-án, vasárnap a hittan-tanévnyitó istentisztelet Nyírmeggyesen.

Az anyakép a Bibliában és az irodalomban

2011. szeptember 24., címkék: Gyülekezeti hírek, telkibánya, előadássorozatok

A Telkibányai Református Egyházközség által elindított „Hittem, ezért írtam!” sorozat a negyedik felvonásához érkezett, szeptember 16-án, Az anyakép a Bibliában és az irodalomban című rendezvénnyel.

Evangelizációs hét Szarvason

2011. szeptember 23., címkék: evangélizációs hét, Gyülekezeti hírek, szarvas

"Utak, amelyen Jézussal találkozhatunk" - címmel tartanak evangelizációs alkalmakat a szarvasi református templomban október 3. és 7. között.

Teremtés Ünnepe Kecskeméten

2011. szeptember 20., címkék: Gyülekezeti hírek, teremtésvédelem, teremtés hete, kecskemét

Szeptember 25. és október 2. között ünnepeljük a Teremtés Hetét. Ez alkalomból a Kecskeméti Református Egyházközség is programokat szervez.

Jubileum Kunmadarason

2011. szeptember 20., címkék: kunmadaras, Gyülekezeti hírek, tiszántúli egyházkerület, református oktatás

A kerek évfordulót ünneplő kunmadarasi iskola hálaadó istentiszteletén Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét.

Nyitott Templomok Éjszakája Debrecenben

2011. szeptember 16., címkék: debrecen-kossuth utca, szakrális művészetek hete, debrecen, Gyülekezeti hírek, debrecen-füredi út

Immár ötödik alkalommal rendezik meg a Szakrális Művészetek Hetét szeptember 17. és 25. között. A programsorozat magában foglalja a Nyitott Templomok Éjszakát is, amely kezdeményezéshez  számos református templom is csatlakozott szerte az országban. Debrecenben, a Füredi úti Református Templomban és a Kossuth utcai Református Templomban is várják az érdeklődőket.

Ébresztő hang Nyírmeggyesen

2011. szeptember 15., címkék: alternatív egyházi alkalmak, Gyülekezeti hírek, nyírmeggyes

Gyermekek, fiatalok, felnőttek, családok számára szólt Isten Igéje az istentiszteleti alkalmakon túl is a nyírmeggyesi reformátusok között. Beszámoló a gyülekezet nyári programjairól.

Nyitott kézzel szeretni

2011. szeptember 14., címkék: dunaalmási szeretetház, Gyülekezeti hírek, szeretetszolgálat (mrsz)

A Dunaalmási Református Szeretetház szeptember 15-én  nyolcadik alkalommal rendezi meg a "Nyitott kézzel szeretni" című rendezvényét.

Evangelizációs esték a gyulai reformátusoknál

2011. szeptember 13., címkék: gyula, Gyülekezeti hírek, evangelizáció, evangélizáció

Bővelkedni a hitben, a szegénységben és a szeretetben címmel szeptember 15-én, 16-án és 17-én evangelizációs istentiszteletek lesznek a gyulai református templomban.

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink