VI. Bátorkeszi István Napok

2011. október 12., szerda

 

A Magyar Reformátusok VI. Világtalálkozója felvidéki kiemelt rendezvényeként kerül sor Bátorkeszin október 16–31. között a VI. Bátorkeszi István Napokra.A Bátorkeszi István Napokra első alkalommal a Magyar Reformátusok V. Világtalálkozója felvidéki utórendezvényeként került sor Bátorkeszin 2006. október 28–31. között. A Bátorkeszi Református Egyházközség presbitériuma és a bátorkeszi Alap Polgári Társulás dombormű állításával és többnapos ünnepi rendezvénysorozattal kívánt méltó emléket állítani a község szülöttje, Bátorkeszi István gályarab prédikátor emlékének, szabadulása 330. évfordulója alkalmából.

2009-ben a IV. Bátorkeszi István Napok keretében Kálvin János reformátor emlékére állítottunk domborművet, születésének 500. évfordulója alkalmából. Az ünnepi megemlékezés a reformáció ünnepéhez kapcsolódott, és a többnapos rendezvény programjában egyháztörténeti konferencia, egyháztörténeti kiállítás, ünnepi istentisztelet és koncert, valamint rendhagyó hittanóra szerepelt.

Az évek folyamán a rendezvény egy egész hetes rendezvénysorozattá nőtte ki magát, melynek nemcsak helyiekre, hanem az egész régióra hatással van. A meghívott előadóművészek (a Kor-Zár együttes, Zsapka Attila előadóművész, a Pengő zenekar, Écsi Gyöngyi népdalénekes, a Tábita bábcsoport, Nagy Csaba tárogatóművész, a miskolci Jerikó Református Fúvósegyüttes, a Firesz Cantate Domino Kórusa, a Lux aeterna kamarakórus, Gáspár Péter szobrászművész), a konferenciák előadói (budapesti Károli Gáspár Egyetem, a komáromi Selye János Egyetem, a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem oktatói) szakmai tudásukkal garanciái programjaink színvonalának, egyben kifejezői a magyar és református egységnek.

Bővebb információ a Magyar Reformátusok VI. Világtalálkozójának programjairól

Bátorkeszi István Napok teljes programja itt letölthető

Istent keresem

Jel 17

„…a Bárány… legyőzi őket, mert ő uraknak Ura, és királyoknak Királya…” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →