Veszélyben az ivóvízkészlet az árvíz miatt

2014. május 22., csütörtök

Csütörtök reggel óta Svilajnacban segít a Magyar Református Szeretetszolgálat mentőcsapata. A település belvárosában a műszaki csoport minden szivattyúját folyamatosan használják, jelenleg 10-15 emberrel dolgoznak.

Svilajnacban a Resava-folyó öntött ki, a város utcáit helyenként több mint fél méteres víz borítja, helyenként pedig a víz mélysége meghaladja az egy métert. A helyi katasztrófavédelem irányította a református segélycsapatot Svilajnacba, ahol a város egyes részein még mindig áll a víz a házakban, ám ott, ahol már levonult az ár, a pincéket szivattyúzzák, illetve a csatornákat tehermentesítik.

A szivattyúzásra nem csak az ingatlanok állagmegóvása miatt kérték fel a csapatot, de az ivóvízkészlet is veszélybe kerülhet, ezért volt szükség a Református Szeretetszolgálat csapatára. Ahogy a település polgármestere fogalmazott: a legjobbkor érkezett a segítség, nagyon hálásak vagyunk a reformátusoknak, hiszen életmentő és nélkülözhetetlen az az önzetlen szolgálat, amit végeznek".

A Magyar Református Szeretetszolgálat délvidéki segítő tevékenysége támogatható a 13600-as telefonszám 66-os kódjának hívásával, valamint a szervezet www.jobbadni.hu honlapján keresztül online adományozásra is lehetőség van. A 10702019-85008898-51100005-ös számlaszámra is utalhatnak támogatást a bajba jutottak megsegítésére, itt tüntessék fel: „szerbiai árvízkárosultak".

MRSZ

Istent keresem

Lk 1,1–25

„De íme, most megnémulsz, és nem tudsz megszólalni egészen addig, amíg ezek végbe nem mennek,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink