Szakértői küldöttség járt Kárpátalján

2016. május 25., szerda

A magyar kormányzat felkérésére május 20-án Velkey György vezetésével szakértői küldöttség mérte fel annak lehetőségét, hogy hogyan lehetne javítani a kárpátaljai magyar emberek egészségügyi ellátását.

A Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, a Magyar Kórházszövetség jelenlegi alelnöke vezetésével Kárpátalján járt küldöttség tagja volt Toldy Emil, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója, aki egyben az Egyházi Kórházak Szövetségének az elnöke, Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója és a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnoka, valamint Stefka Nóra jogász, Csikós Bálint közgazdász, a Bethesda Gyermekkórház gazdasági igazgatója és Bencze János református lelkipásztor, a Bethesda Gyermekkórház diakóniai igazgatója.

A magyarországi szakmai küldöttség tagjai Beregszászban, a Kárpátaljai Református Egyházkerület diakóniai irodájában találkoztak a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség alelnökeivel, Gulácsy Gézával és Barta Józseffel, akikkel egyeztettek az egészségügyi ellátás területén nyújtandó segítség lehetőségeiről és annak szükségességéről. A találkozó kapcsán Velkey György elmondta: „Áttekintettük a Kárpátalján élő magyarok helyzetét, hogy hogyan férnek hozzá az egészségügyi ellátáshoz itt és Magyarországon. Erről beszámolunk az állami vezetőinknek otthon, és próbálunk egy tervet kidolgozni, hogy hogyan lehet ezen javítani."

A magyarországi küldöttség találkozott a magyar történelmi egyházak vezetőivel, Orosz Ildikóval, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektorával, valamint Bíró Erzsébettel, a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatási Hivatal Egészségügyi Főosztályának helyettes vezetőjével.

Forrás: Kárpátalja lap

Istent keresem

Jel 21,9–27

„Nem láttam templomot a városban..." tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →