Segítség Tornanádaska lakóinak

2014. május 16., péntek

A csütörtök délelőtti vihar károsultjainak megsegítésére útnak indult és péntek estére húsz ház helyreállításával végzett a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Nyolc ács, két kőműves, ételosztás, egy teherautónyi cement, mész és kőzúzalék. Bár rövid felsorolásnak hangzik, mégis hatalmas segítséget nyújtott pénteken Tornanádaska kitelepített lakosainak a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A csütörtöki vihar miatt számtalan ház vált lakhatatlanná, illetve a sérült lakásokból összesen 126 embert kellett kiköltöztetni Tornanádaskán. A karitatív szervezet összesen 250 000 forint értékű gyorssegélyt vitt a településre, a szállítmány néhány napra elegendő élelmiszert tartalmaz. Emellett a Református Szeretetszolgálat munkatársai folyamatosan egyeztetnek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, illetve Tornanádaska polgármesterével annak érdekében, hogy a leghatékonyabb módon segíthessenek a bajba jutottakon.

Péntek estére húsz ház helyreállításával végzett a Szeretetszolgálat csapata, a leginkább sérült három házhoz is megrendelték az építőanyagot, a munkálatok várhatóan hétvégén befejeződnek. Több család otthona vált lakhatatlanná, nagy szükség van a további segítségnyújtásra is. Az ácsok és kőművesek erőn felül teljesítettek, hogy gyors munkájuknak köszönhetően megóvják az ingatlanokat az esőzések miatti további károktól. A csaknem 800 000 forint értékű gyorssegély nélkülözhetetlen segítséget jelentett a bajba jutottaknak. 

A segítségnyújtás támogatható a 13600-as telefonszám 66-os kódjának hívásával (egy hívás 250 forint), vagy a Magyar Református Szeretetszolgálat honlapján keresztül (www.jobbadni.hu), online adományozással.

MRSZ

Istent keresem

Jel 22,8–21

„Jöjj! Aki csak hallja, az is mondja: Jöjj! Aki szomjazik, jöjjön! Aki akarja, vegye az élet vizét ingyen!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →