Református összefogás az árvíz ellen

2010. június 05., szombat

altAz árvíz sújtotta települések a reformátusok segítségét is várják – mondta Gere Gábor varbói lelkipásztor, aki a Tiszáninneni Református Egyházkerület és a Magyar Református Szeretetszolgálat mentési munkáit koordinálja a katasztrófa sújtotta térségben. A lelkipásztor elmondta: Csomós József püspök felhívására eddig körülbelül húsz gyülekezet küldte el tagjait a bajba jutott településekre, de a miskolci Lévay József Református Gimnázium diákjai is váltják egymást a gátakon.

A kárpátaljai reformátusok nevében egy egész busznyi önkéntes érkezett, akiket az egyházkerület mályi konferenciatelepén helyeznek el pihenőidejükben. Mint megtudtuk, a Tiszáninneni Egyházkerület nem csak mozgósítással és a konferenciatelep rendelkezésre bocsátásával járul hozzá a védekezési munkálatokhoz, hanem a szükséges felszerelés – gumicsizma, esőkabát, szerszámok – biztosításával is. „Borzalmas állapotok vannak, rengeteg az elkeseredett ember, minden adományra szükségünk lesz a helyreállításhoz” – fogalmazott Gere József.

A reformátusok árvízvédelmi koordinációját a Bodrog mentén Kis Gergely Márton tiszaladányi lelkipásztor (30-435-0774) végzi, a Sajó, Bodva, Hernád mentén Gere Gábor József varbói lelkipásztor (30-380-9503). A Tiszáninneni Református Egyházkerület az árvízi védekezésre és helyreállításra szánt adományokat a 11734004-20004453 számú, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) pedig a 10702019-85008898-51100005 számú számlájára várja. A közleményben mindkét esetben kérik feltüntetni: árvízsegély. Az MRSZ (kapcsolattartó: Gilicze Réka, 30-748-6256) várja továbbá a tárgyi felajánlásokat is: a szervezet a napokban takarókat, matracokat, hálózsákokat és ruhaneműt juttat el a térségbe.

Kiss Sándor

Istent keresem

Lk 8,1–15

„...és néhány asszony, akiket gonosz lelkektől szabadított meg, és betegségekből gyógyított meg:” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →