Református intézmények segítenek a bajba jutott Pest megyei szociális intézményeknek

2011. március 18., péntek

Ahol szükség, ott a segítség – az MRSZ, illetve zsinati fenntartású diakóniai intézmények biztosítják április első két hetében három Pest megyei szociális intézmény 360 lakójának az étkeztetését.

A Magyarországi Református Egyház (MRE) a Zsinat által fenntartott diakóniai intézmények önkéntes felajánlásaival, valamint a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) támogatásával kíván a Pest megyei szociális intézményekben gondozottak segítségére sietni. Mint ismert, március elején a nehéz gazdasági helyzetbe került Pest megyei önkormányzat számos iskolájában és szociális intézményében függesztette fel szolgáltatását az étkeztetést végző cég a hatalmas tartozások miatt.

Az MRSZ és a református intézmények felvállalták, hogy április első két hetében három Pest megyei intézmény összesen 360 gondozottjának ellátását segítik. Az összesen három és fél millió forint értékű segítségnyújtást ebéd formájában juttatják el a főként fogyatékosokat és időseket gondozó intézmények számára.

A Pest megyei oktatási és szociális intézmények azt követően kerültek nehéz helyzetbe, hogy az étkeztetésüket végző HunGast Kft. március 3-án bezárta az intézményekben általa működtetett konyhákat. A lépés tizennyolc oktatási intézmény 2872 tanulóját, valamint tizenkét szociális intézmény 1724 lakóját érintette. A HunGast álltása szerint januárban 154 millió forint tartozást halmozott fel és már korábbról is volt 450 millió forint elmaradása az önkormányzatnak. A Pest megyei önkormányzat nem vitatta a követelést, de a többszöri egyeztetések sem vezettek eredményre. A Pest megyei önkormányzat összesen nyolcmilliárd forint kintlevőséget halmozott fel, ebből négymilliárd forint tartozás 2010-ben keletkezett.

Református.hu

Istent keresem

1Krón 26

„Amikor... felkeresték őket, és találtak köztük kiváló vitézeket...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink