Reformáció diákszemmel

2017. január 12., csütörtök

A reformáció, pontosabban a Semper reformanda elve a hatodik Ökumenikus Diákfilmszemle témája.

Idén is meghirdetik az evangélikus, katolikus, valamint református általános- és középiskolák diákjainak szóló országos filmpályázatot. Beküldési határidő (a film és a nevezési lap postára adásának határideje): 2017. május 15., éjfél.

5-8. évfolyamon, valamint 9-12. évfolyamon tanulók, egyedül vagy csoportban, legfeljebb három filmmel pályázhatnak. A filmek műfaja tetszőleges. A technikák megválasztása az alkotókra van bízva, de elvárás azok igényes, színvonalas alkalmazása. Hosszúságuk nem haladhatja meg a nyolc percet.

Az idei kiemelt téma a Semper reformanda reformátori elv szellemiségéhez igazodik: Amikor itt és most tenni kell. Emellet bármilyen témában ábrázolhatják az alkotók azt, ami őket megragadta, foglalkoztatja, amit életük komoly vagy humoros eseményeivel kapcsolatban filmre valónak ítélnek.

Az ökumenikus előzsűri szakmai és tartalmi szempontok figyelembe vételével választja ki a döntőbe kerülő, a szemlén vetítendő alkotásokat. A szemle ünnepélyes, nyilvános bemutatója június 10-én, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a Sapientia Főiskolán. A vetítés után a zsűri a
közönség előtt értékeli a bemutatott alkotásokat, majd kihirdeti a kategóriák győzteseit, és átadja a díjakat.


Részletes pályázati kiírás

Jelentkezési lap

Forrás: okudiakfilmszemle.hu

Istent keresem

2Krón 3

„Kárpitot is készíttetett kék és piros bíborból, karmazsinból és lenből, amelyekbe kerúbokat szövetett” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →