Nyitott Templomok Éjszakája a nyitrai református templomban

2011. május 25., szerda

A templom építésének 100. évfordulóját ünneplő gyülekezet pénteken második alkalommal kapcsolódik be a római katolikus egyház által szervezett programsorozatba.

A tavalyi rendezvényhez hasonlóan ismét várják azokat, akik az esti órákban szeretnének elcsendesedni, igeolvasással és egyházi dallamok útján Istenre figyelni, illetve a nyitrai „végvári” reformátusság történetével megismerkedni.


A gyülekezet az idén ünnepli a templom építésének 100. évfordulóját, ezért a programban szerepet kap a történelmi dokumentumok és tárgyi emlékek megtekintése is. Nyitra városában a Nyitott Templomok Éjszakája közös ökumenikus alkalommal veszi kezdetét 18 órától a vártemplomban, a Szent Emeran katedrálisban, amelyre a belváros összes temploma harangszóval hívogatja az érdeklődőket.

„Ezt követően 19.30-tól kezdődnek az esti programok a református templomban (F. Mojtu 10). Az együttlét kezdetén Berecz Tamás gyülekezeti tag orgonajátékával és közös bibliaolvasással adnak hálát Istennek. 20.00 órától előbb magyar, majd szlovák nyelven a gyülekezet múltjának bemutatására kerül sor tárlatvezetés formájában. A résztvevők megtekinthetik a gyülekezet 115 évvel ezelőtti megalakulását, 20. századi fordulatos történetét bemutató kiállítást, az érdekességeket rejtegető anyakönyveket, gyülekezeti jegyzőkönyveket, valamint a református liturgiában használatos kegytárgyakat ” – tájékoztatta a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház honlapját Ficzere Tamás lelkipásztor.

Program:

17.50- 18.00 Harangszó
18.00- 19.00 Ökumenikus istentisztelet a vártemplomban, a Szent Emeran katedrálisban
19.30- 20.00 Szakrális zene és Bibliaolvasás
20.00- 21.00 A gyülekezet múltját bemutató kiállítás megtekintése magyar nyelvű tárlatvezetéssel
21.00- 22.00 A gyülekezet múltját bemutató kiállítás megtekintése szlovák nyelvű tárlatvezetéssel
22.00- 24.00 A templom és a kiállítás egyéni megtekintése, beszélgetés

Reformata.sk

Istent keresem

Lk 8,1–15

„...és néhány asszony, akiket gonosz lelkektől szabadított meg, és betegségekből gyógyított meg:” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →