Nyitott kézzel szeretni

2013. szeptember 20., péntek

Szeptember 18-án rendezték meg a X. Nyitott kézzel szeretni gyermeknapot, amelyen közel négyszázan vettek részt.

Sokan nem tudják, hogy hol van Dunaalmás, ez a kis település fent északon, a határ szélén. Szerte a világon azonban sokan élnek, akik pontosan tudják, hol is van Dunaalmás, és azt is, hogy az erdő szélén ott áll a nagy ház, ahol egy igazi „Szeretet otthon", a Dunaalmási Református Szeretetház Fogyatékosokat Ápoló-Gondozó Otthona van.

Az intézmény területén szeptember 18-án immár tizedik alkalommal rendezték meg a Nyitott kézzel szeretni gyermeknapot, melyen egyházi és világi intézmények, a Tatai Református Egyházmegye gyülekezetei, a Tatai Református Gimnázium és a kőbányai gyülekezet önkéntesei is részt vettek. Az alkalmat minden évben a fogyatékkal élők hétköznapjainak színesebbé tételére szervezzük, lehetőséget adunk a különböző intézmények gondozottainak, hogy saját műsorral lépjenek fel, illetve gondoskodunk a felhőtlen kikapcsolódásukról. A fiataloknak sokszor már az utazás, a kirándulás is hatalmas élmény, nem is beszélve a baráti találkozásokról és az egész napos szép programról.

Isten szeretete átölelt ezen a napon is, hiszen a keddi komoly esőzések után kellemes, napfényes reggelre ébredtünk. Az áhítaton Dr. Márkus Mihály, a Dunántúli Református Egyházkerület 18 éven át szolgáló püspöke arra tanított, hogy mi is szeretettel forduljunk egymás felé. Ezt követően Czeglédi Zoltán polgármester köszöntötte a vendégeket és természetesen a helyieket is, akiknek az önkormányzat és a falu nevében értékes ajándékot adott át. Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnökének köszöntő szavai után következett a színes-zenés-táncos bemutatkozás: nyolc intézmény műsorát láthattuk a színpadon. Dudó bohóc műsora, ugrálóvár, óriás csúszda, gokartozás és kreatív műhely tette még színesebbé a programokat.

A délután fénypontjaként pedig Janza Kata, Peller Anna, Vágó Zsuzsi, Kocsis Dénes és Egyházi Géza adott musicalkoncertet. Az egész napos rendezvényt a naszályi Nosztalgia Irodalmi Klub műsora zárta.

Istennek hála, újra és újra átélhetjük azt, hogy milyen Nyitott kézzel szeretni. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik támogatták e jeles napot.

Márkus Dániel
Fotó: Mirage

Istent keresem

Jel 19,1–10

„Örüljünk és ujjongjunk…” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →