A Nagytemplom tornya is megrongálódott a vasárnapi viharban

2010. augusztus 16., hétfő

Újból hatalmas károkat okozott a vihar Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében. Az erős szél a debreceni Nagytemplom tetejét is megbontotta. Oláh István beosztott lelkész azEurópa Rádiónak elmondta, hogy a Nagytemplom nyugati tornyának tetőszerkezetét tépázta meg a vihar.

altÚjból hatalmas károkat okozott a vihar Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében, az erős szél a debreceni Nagytemplom tetejét is megbontotta.

Oláh István beosztott lelkész az Európa Rádiónak elmondta, hogy a Nagytemplom nyugati tornyának tetőszerkezetét tépázta meg a vihar. A szél nagyobb darabokat fújt le a torony tetejéről, és a faszerkezetet is megbontotta, amelyre a tornyot borító lemezdarabok vannak rögzítve.

Vasárnap este a vihar után a tűzoltók kivonultak a Nagytemplom előtti Kossuth térre, amelyet balesetveszély miatt lezárták, nehogy valaki megsérüljön a lehulló daraboktól.

Azt, hogy milyen nagyságrendű a kár, még nem lehet tudni, a toronytetőn alpinisták dolgoznak, és távolítják el azokat a darabokat, amelyek meglazultak, vagy labilissá váltak.

„Bízunk benne, hogy egy héten belül sikerül helyreállítani a templom tetőszerkezetét, mert a csapadék utat találhat az épület belsejébe, még nagyobb károkat okozva" – mondta Oláh István nagytemplomi beosztott lelkész. Tájékoztatása szerint az istentiszteletek rendjében nem okoz változást a jelenlegi helyzet, mivel a viharkár csak a toronyszerkezetet érinti, maga a Nagytemplom belseje használható, a nagy tetőszerkezet nem sérült meg.

Istent keresem

Jel 21,1–8

„Íme, újjáteremtek mindent" tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →