Krisztus öröme nem mosolygásban jelenik meg életükben

2011. szeptember 30., péntek

Tetszetős népszámlálási plakátokat kaptak a héten a gyülekezetek. Baranyából válasz érkezett, egy képpel.

Ezen a héten jutott el a Magyarországi Református Egyház valamennyi gyülekezetéhez az októberi népszámláláshoz kötődő református kampány plakátja és szórólapja. Már visszajelzés is érkezett, a kilenc baranyai gyülekezetet felölelő Kovácshida környéki Református Társegyházközség lelkésze, Bereczky Örs fordult a Zsinati Hivatalhoz.

A lelkipásztor nemcsak jelezte, hogy szerinte különbség van a református népszámlálási plakát és a valóság között, de ezt egy fotóval is szemléltette.

„A plakáttal kapcsolatos, gondolkozásra indító megjegyzésem az, hogy a fényképen három olyan dolog van, amelyek közül egy sem jellemző gyülekezeteinkre. A képen fiatalok, középkorúak vannak, és mosolyog mindenki.

Bár én se szeretem, hogy az egyházhoz mindig az öregek kapcsolódnak az emberek fejében, de ettől még nálunk öregek, gyerekek, és cigányok járnak templomba. És a gyerekek kivételével többnyire mindnyájan szomorúak és kétségbe esettek. Krisztus öröme nem mosolygásban jelenik meg életükben.”

„Fogalmam sincs, hogyan lehet ezeket a szempontokat is megjeleníteni. Úgyhogy itt nincs ötletem, csak jelzem, hogy ezt hiánynak éreztem” – zárta áldáskívánással megindító levelét Bereczky Örs.

Reformatus.hu

Istent keresem

2Tim 2,19–26

„De az Úr szolgája ne viszálykodjék,...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →