Körvonalazódó tervek

2015. szeptember 29., kedd

A reformáció kezdete ötszáz éves évfordulójának megünnepelését előkészítő zsinati Reformáció Bizottság szeptember 22-én Budapesten tartotta soron következő ülését.

A megbeszélésen már néhány 2017-re tervezett program részletei is körvonalazódtak. A közös állami ünnepséget a tervek szerint a Budapest Arénában tartják október 31-én. Az evangélikusokkal közös zsinati ülést várhatóan 2017 őszén Budapesten tartják. A helyszín az elgondolások szerint a Parlament kongresszusi terme lesz – az egykori főrendiházi ülésterem –, ahol az előadások és istentisztelet mellett a felek egy közös memorandumot adnának ki.

Az állami Reformáció Emlékbizottság következő ülését Október 16-án a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatala látja vendégül, ahol további egyeztetésre kerül sor a közös eseményekről. Mint a mostani ülésen elhangzott, ezek ismeretében tudunk továbblépni saját regionális programjaink szervezésében, melyeket várhatóan elsősorban saját forrásokból kell majd finanszírozni.

A Kárpát-medencei református közös zsinat – melynek fókuszában a Debreceni Zsinat 450 éves évfordulójának megünneplése áll majd – Debrecenben ülhet majd össze. A 2017-es évfordulóra több kiadvány is készül – reprezentációs célokra angol és német nyelven is –, melyeket a Kálvin Kiadó készít elő.

A bizottság végül arról is döntött, hogy meghívásos pályázatot ír ki a 2017-es reformációi emlékév református honlapjának és logójának elkészítésére. Ennek eredményéről a novemberi zsinati ülésen számolnak be.

reformatus.hu

Istent keresem

1Krón 29

„...az én Istenem háza iránti szeretetből a saját aranyamat és ezüstömet is odaadom Istenem házára...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink