Katekéta-lelkipásztori munkatárs szak indult Beregszászon

2011. október 04., kedd

Közös képzést indított a Sárospataki Református Teológiai Akadémia és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola. Az új szakon összesen 39-en kezdik el tanulmányaikat, mindannyian levelező tagozaton.

A két intézmény közötti együttműködési megállapodást pénteken írták alá Beregszászon a Kárpátaljai Magyar Főiskola tárgyalójában, ahol jelen volt Csomós József tiszáninneni-, Zán Fábián Sándor kárpátaljai püspök; Dr. Enghy Sándor a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektora, valamint Dr. Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke.

alt

A szak indítását gyülekezeti igény hívta életre, ugyanis Kárpátalján nagy szükség van ún. lelkipásztori segítőkre, akik az öregek látogatásában, a diakónus képzésben, vagy akár az ifjúsági misszió területén vállalhatnak jelentős szerepet. – Az új felsőoktatási képzés nemcsak ajándék, hanem bizonyíték is arra, hogy Kárpátalján erős református közösség él – mondta portálunknak Zán Fábián Sándor. Hozzátette: a határokon átívelő kezdeményezés a magyar reformátusság összefogását eredményezheti. – Egyre több lehetőséget kell adnunk, hogy mind az Anyaországban, mind a határon túl élő magyarok találkozzanak és közösségé formálódjanak – hangsúlyozta a püspök, aki a jövőben is bízik a két intézmény kiváló kapcsolatában.

Kojsza Péter, fotó: Rácsok András

A teljes írás a Tiszáninneni Református Egyházkerület honlapján olvasható.

Istent keresem

Mal 2,10–16

„Miért vagyunk hát hűtlenek egymáshoz, meggyalázva az atyáinkkal kötött szövetséget?” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →