Kárpátaljai segítségnyújtás kormányzati közbenjárással

2010. június 04., péntek

 

altA Kárpátaljai Református Egyház az árvízkárosultak javára 2,5 millió forintot gyűjtött, melyet a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül juttat el a rászorulókhoz.

A Kárpátaljai Református Egyház önkénteseket és árvízvédelmi felszereléseket szeretne küldeni az árvízi védekezésben és kárenyhítésben résztvevők számára. Ez a segítségnyújtás csak abban az esetben tud a bajba juttottakhoz megérkezni, amennyiben a Magyar Köztársaság Kormánya az ukrán kormányhoz fordul segítségért. A Kárpátaljai Református Egyház az árvízkárosultak javára 2,5 millió forintot gyűjtött, melyet a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül juttat el a rászorulókhoz. Az adományt Nagy Béla a Kárpátaljai Református Egyház főgondoka adja át szombaton Bölcskei Gusztáv püspöknek, a Zsinat lelkészi elnökének, a fehérgyarmati emlékavató ünnepségen.

A Kárpátaljai Református Egyház önkénteseket és árvízvédelmi felszereléseket szeretne küldeni az árvízi védekezésben és kárenyhítésben résztvevők számára. Ez a segítségnyújtás csak abban az esetben tud a bajba juttottakhoz megérkezni, amennyiben a Magyar Köztársaság Kormánya az ukrán kormányhoz fordul segítségért. Ezért a Magyarországi Református Egyház Zsinata levelében arra kérte Orbán Viktort, a Magyar Köztársaság miniszterelnökét, hogy támogassa a határokon átívelő segítségnyújtás megvalósulását.

Forrás: jobbadni.hu

Ez a segítségnyújtás csak abban az esetben tud a bajba juttottakhoz megérkezni, amennyiben a Magyar Köztársaság Kormánya az ukrán kormányhoz fordul segítségért.

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink