Kárpátaljai segítségnyújtás kormányzati közbenjárással

2010. június 04., péntek

 

altA Kárpátaljai Református Egyház az árvízkárosultak javára 2,5 millió forintot gyűjtött, melyet a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül juttat el a rászorulókhoz.

A Kárpátaljai Református Egyház önkénteseket és árvízvédelmi felszereléseket szeretne küldeni az árvízi védekezésben és kárenyhítésben résztvevők számára. Ez a segítségnyújtás csak abban az esetben tud a bajba juttottakhoz megérkezni, amennyiben a Magyar Köztársaság Kormánya az ukrán kormányhoz fordul segítségért. A Kárpátaljai Református Egyház az árvízkárosultak javára 2,5 millió forintot gyűjtött, melyet a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül juttat el a rászorulókhoz. Az adományt Nagy Béla a Kárpátaljai Református Egyház főgondoka adja át szombaton Bölcskei Gusztáv püspöknek, a Zsinat lelkészi elnökének, a fehérgyarmati emlékavató ünnepségen.

A Kárpátaljai Református Egyház önkénteseket és árvízvédelmi felszereléseket szeretne küldeni az árvízi védekezésben és kárenyhítésben résztvevők számára. Ez a segítségnyújtás csak abban az esetben tud a bajba juttottakhoz megérkezni, amennyiben a Magyar Köztársaság Kormánya az ukrán kormányhoz fordul segítségért. Ezért a Magyarországi Református Egyház Zsinata levelében arra kérte Orbán Viktort, a Magyar Köztársaság miniszterelnökét, hogy támogassa a határokon átívelő segítségnyújtás megvalósulását.

Forrás: jobbadni.hu

Ez a segítségnyújtás csak abban az esetben tud a bajba juttottakhoz megérkezni, amennyiben a Magyar Köztársaság Kormánya az ukrán kormányhoz fordul segítségért.

Istent keresem

Lk 9,37–50

„Aki befogadja ezt a kisgyermeket az én nevemért, az engem fogad be,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink