Kárpát-medencei Református Rádiótanács alakult

2010. október 22., péntek

A Magyar Református Egyház egyházkerületeinek elnökségei, mint tulajdonosi döntéshozó testület, létre hozták a Kárpát-medencei Rádiómisszió Tanácsot.

A Magyar Református Egyház Alkotmányának értelmében a Kárpát-medence Magyar Református Egyházkerületei együttműködnek a rádiómisszió stratégiájának kidolgozásában, valamint a közösen meghatározott feladatok megvalósításában. Ennek érdekében az egyházkerületek elnökségei, mint tulajdonosi döntéshozó testület, hívták létre a Kárpát-medencei Rádiómisszió Tanácsot (KRT).

A szakmai döntéseket előkészítő operatív testületet egyhangúan fogadta el, hogy „jöjjön létre a Kárpát-medencében olyan református rádiómissziós hálózati szervezet, melyben a helyi stúdiók az egyháztestek igényeinek és lehetőségeinek megfelelően, műsoraikkal, hírszolgáltatásaikkal és egyéb tevékenységükkel segítik a kerület missziói szolgálatát, felületet teremtve számukra különböző csatornákon való megjelenésre”. A tagok feladata továbbá, hogy a kerületükben felmérjék a lehetőségeket és helyi szinten tanácskozzanak a református rádiózás lehetőségeiről.

A KRR-t azok az egyházkerületek alapították meg, amelyek aláírták az együttműködési nyilatkozatot. A tanácskozáson a kerületi delegáltakon kívül, az Európa Rádió, a Sion Rádió, a Nagyváradi Rádió, az Agnus Rádió és az Emission, református rádiózást támogató holland alapítvány képviselői vettek részt.

Forrás: ttre.hu

Istent keresem

Lk 9,28–36

„Ez az én fiam, akit kiválasztottam…” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink