Karácsony előtti könyvadomány

2015. december 18., péntek

A Reformáció Emlékbizottság a Kálvin és a Luther Kiadóval együttműködve karácsony előtt közel 20 millió forint értékben szállított könyvcsomagokat a határon túli magyarság részére.

A reformáció témáját felölelő könyveket – amelyek ezeken a területeken eddig nem voltak magyarul elérhetőek – 112 közösségnek juttatták el a reformáció 500. évfordulóját előkészítő ünnepi programsorozat keretében. Könyvtáraknak, tudományos intézményeknek, valamint egyházközösségeknek adományozták az értékes csomagokat oktatási, tudományos és kulturális célokra. A közel 130 könyvcsomagot a Luther és a Kálvin Kiadó munkatársai személyesen szállították ki a Felvidékre, Kárpátaljára, a Partiumba, Erdélybe és Délvidékre.

„Bízunk benne, hogy a Kálvin Institutio köteteit, Luther válogatott műveit vagy éppen a többi reformációi témájú irodalmat olvasva a határon túli magyarság is várakozással telve készül velünk a reformáció 2017-ben esedékes 500. évfordulójának megünneplésére. Nagyon örülünk, hogy alkalmunk nyílt olyan adományok felajánlására, melyek szimbolikus értékkel is bírnak, hiszen a könyv a reformáció történetében is kiemelt szereppel bíró médium volt és máig fontos az egyetemes kultúra és a reformáció alapértékeinek közvetítésében” – nyilatkozta a kezdeményezésről Hafenscher Károly, a magyar kormány által létrehozott Reformáció Emlékbizottság munkáját segítő miniszteri biztos.

Forrás: www.reformacio2017.hu

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink