Jézus reményt hozott a világnak

2009. december 25., péntek

 

Azt a kicsinyt, akitől nem csak bolyongunk körbe-körbe, aki elűzheti rosszkedvünk telét, Isten karácsonykor elküldte nekünk, hisz Jézus reményt hozott a világnak - mondta Bölcskei Gusztáv, a Magyar Református Egyház zsinatának lelkész elnöke pénteken a debreceni Nagytemplomban tartott karácsonyi istentiszteleten.

alt

A Tiszántúli Református Egyházkerület református püspöke a hívekkel zsúfolásig megtelt Nagytemplomban úgy fogalmazott: 2009 karácsonyán az ünnepből "ha csak egy kicsi hiányzik", akkor azt nem egy "uzsorakamatot" hirdető cég hozhatja el nekünk, múló javakat kínálva, Isten az, aki egy kicsiny gyermeket küldve teszi teljessé az ünnepünket.

A gályában evező és körbe-körbe forgó hajót megjelenítő reklámfilmből kiindulva azt hangoztatta: 2009 karácsonyán szükségünk van arra, hogy lássuk azt, aki kiszabadít bennünket, az országot és a világot az ördögi körökből, ebből a sehová sem vezető körbe-körbe evezésből.

Kritikájának adott hangot amikor a koppenhágai klímacsúcsra utalva kijelentette: a világ hatalmasai összeültek, hogy gyermekeinkre még élhető Földet hagyjanak, majd dolgok végezetlenül távoztak, hogy menjen minden a régiben. Magyarországon is ugyanilyen állapotokat vél felfedezni: "20 évvel azután, hogy azt hittük véget ért a nyomorúság, azt kell mondanunk, hogy ott bolyongunk a puszta közepén, ahol voltunk" - mondta Bölcskei Gusztáv

"Mi másra van tehát szükségünk" - tette fel a kérdést - mint a kicsire, akit Jézusnak neveznek, aki elvisz bennünket oda, ahol letelepedhetünk és megnyugodhatunk.

"Az előttünk álló időszakban sokan lesznek, akik azt mondják: utánunk gyertek, tudjuk az utat" - utalt a közelgő választási kampányidőszakra, leszögezve: "a régi helyzetbe visszavezető körforgásból kiszabadítani csak Jézus tud, a hiányzó kicsiny, amit Isten nekünk adott".

Forrás: MTI

Az istentiszteletet hanganyaga a linkekre kattintva hallgatható meg.

Karácsonyi istentisztelet - első rész

Karácsonyi istentisztelet - második rész

Karácsonyi istentisztelet - harmadik rész

Istent keresem

2Tim 1,15–18

„...az Ázsiában lévők mind elfordulnak tőlem...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →