Újabb állomás

2012. október 05., péntek

Fontos kérdésekről egyeztettek a Európai Egyházak Konferenciája (CEC) közgyűlését szervező bizottság képviselői Budapesten.

Az Európai Egyházak Konferenciája 2013. július 3. és 8. között Budapesten tartja tizennegyedik nagygyűlését. A budapesti nagygyűlés szervezésének fontos állomásaként, a 2012. szeptember 24-25-én tartott találkozón Guy Liagre főtitkár mellett Sandrine Sardano és Damien Vercauteren kollégák vettek részt, hogy a helyi szervezőbizottsággal a nagygyűlés előkészítése során felmerülő konkrét teendőket és feladatköröket határozzák meg.

Feladatokról egyeztettek

A résztvevőknek, bár rövid idő állt rendelkezésükre, hogy a szükséges témákban egyeztessenek, de mégis nagyon előrevivő volt a találkozás. A helyszínbejárás és a háttérmunkálatok szempontjából is elengedhetetlen volt az összejövetel. A jövő évi nagygyűlés egész időtartama alatt komoly informatikai háttérrel dolgoznak majd, melynek részleteiről már most beszélni kellett. Ez a találkozó azt a célt szolgálta, hogy folyamatos és zavartalan legyen a lebonyolítás. A RaM Colosseum jó lehetőségeket kínál a nagygyűlés befogadására, de még szükség van pontosításokra.

A találkozó második napján tovább egyeztettek a magyarországi tagegyházak feladatairól és szerepköréről, illetve egy korrekt, mindenre kiterjedő online regisztrációs lap kialakításáról. Előbbi keretén belül körvonalazódtak olyan feladatok, amelyekbe a majdani önkénteseket kell bevonni. Ilyen feladat lesz az érkező vendégek fogadása és regisztrálása. A magyar szervezők vállalása, hogy olyan gyülekezeteket toboroznak, melyek egy fél napra vendégül látják a különböző országok delegáltjait.

Folytatódnak a megbeszélések

A látogatást egy közös ebéd zárta, amelyen a CEC főtitkáron kívül részt vett Emanuel Metropolita, a CEC elnöke és Hölvényi György egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, hogy a beígért kormányzati támogatás folyósításáról tárgyaljanak. A helyi szervezőbizottságot Fischl Vilmos, Ódor Balázs és Kalota József képviselte.

A 2012 decemberi stuttgarti nemzetközi szervezőbizottsági találkozó lesz a következő alkalom, hogy további konkrét döntések szülessenek a nagygyűlés szervezési feladatairól. A helyi bizottság addig is igyekszik előre gondolkodva tevékenykedni.

Somosfalvi Orsolya

A szerző, Somosfalvi Orsolya a CEC nagygyűlés előkészítésének magyarországi koordinátora. Ő tartja a kapcsolatot a nemzetközi és a helyi szervezőbizottság között, szervezi helyi bizottság találkozóit, s foglalkozik egyebek mellett a jelentkezéssel, a helyszínnel és a szállással kapcsolatos ügyekkel. A szervezést hamarosan egy svéd kommunikációs munkatárssal együtt, januártól pedig egy teljes állású genfi koordinátorral kiegészülve végzik. 

Istent keresem

1Tim 6,11–21

„Harcold meg a hit nemes harcát, ragadd meg az örök életet, amelyre elhívattál,...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →