Újabb adomány Kárpátaljának

2016. július 21., csütörtök

Gyógyászati segédeszközöket, felnőtt pelenkákat, baba tápszereket, ruhákat, iskolatáskákat, újságokat, tisztálkodási szereket tartalmazott az az adomány, melyet július 19-én adott át Kárpátalján a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Dercenbe, Péterfalvára, Balazsérra, Nagyszőlősre, Ökörmezőre, a Kárpátaljai Református Egyház beregszászi diakóniai központjába és a beregszászi kórház gyermekosztályára jutott el a Szeretetszolgálat kétmillió forint értékű adománya.

A beregszászi kórházban a tárgyi adományok átadásakor Zán Fábián Sándor kárpátaljai református püspökkel együtt Pál Sándort, a Magyar Szeretetszolgálat kuratóriumi elnökét is körbevezették a gyermekosztály azon részlegében, ahol azokat az apróságokat ápolják, akiket nem visznek haza szüleik. Ezeket a gyermekeket legtöbbször azért hagyják a kórházban a szülők, mert rossz anyagi körülmények között élnek, rendezetlen a család helyzete vagy szenvedélybeteg van a családban. „Szívszorító volt látni az apróságokat, akik nem tehetnek arról, hogy a szüleik nem foglalkoznak velük. A kórháznak nagy szüksége volt a támogatásunkra, láthatóan nehéz helyzetben van az intézmény, örülök annak, hogy nagyobb mennyiségű bébi tápszerrel tudtunk segíteni" – mondta Pál Sándor az adományok átadását követően.

Valamennyi kárpátaljai adományozói körút megerősíti, hogy nélkülözhetetlen a térségben a Magyar Református Szeretetszolgálat segítségnyújtása, ezért tovább folytatódik az adománygyűjtés, melyet a jobbadni.hu holnapon keresztül online adományozással vagy a 1358-as telefonszám hívásával (hívásonként 250 forinttal) lehet támogatni.

jobbadni.hu

Istent keresem

Jel 19,1–10

„Örüljünk és ujjongjunk…” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →