Isten eltünteti az akadályokat

2014. április 21., hétfő

Húsvét csodálatos üzenete, hogy Isten eltünteti az akadályokat az útból – jelentette ki Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök vasárnap a debreceni Nagytemplomban.

A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke húsvétvasárnapi igehirdetésében arra utalva, hogy Isten eltüntette Jézus sírja elől a hatalmas zárókövet, és ezzel hozzáférést adott a feltámadott, élő Krisztushoz, kifejtette: húsvét csodálatos üzenete, hogy "a legyőzhetetlennek tűnő akadályt Isten eltünteti az útból".

"Isten hozzáférést ad nekünk is", és ezzel jelzi, hogy "az ő kegyelmes, irgalmas szeretetéből vagyunk" – hirdette a püspök. Bölcskei Gusztáv arról beszélt, hogy mindenkinek az életében előbb vagy utóbb eljön az a bizonyos kő, amelyet nem tud elmozdítani, ott tornyosul előtte a probléma, amelyet nem tud megoldani. Isten legyőzi a legyőzhetetlennek tűnő akadályt, teremtő lelkének egyszerűségével a hihetetlennek tűnő dolgokat is elrendezi – összegezte a húsvét üzenetét Bölcskei Gusztáv.

A tiszántúli püspök szerint Isten irgalmas szeretete azt is üzeni, hogy "Isten nem kőszívű".

"A kőszívű ember fiaiból egynek fel kellett áldoznia magát, hogy a többiek élhessenek" – mondta, majd hozzátette: "nekünk nem kőszívű Istenünk van".

Húsvét örömüzenete, hogy "hozzáférésünk van a feltámadott Krisztushoz" – jelezte az egyházvezető, majd kijelentette: Isten nem azt akarja, hogy "áldozatai, kifosztottjai legyünk a világnak", húsvét azt üzeni, senki ne legyen áldozat. Bölcskei Gusztáv igehirdetésében fontosnak nevezte az élet nagy kérdéseinek megoldásához Jézus megtalálását, és ő "segít a teher hordozásában".

MTI

Istent keresem

2Tim 4,6–8

„...eltétetett nekem az igazság koronája...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →