Ismét Túlélő pont a Református Szeretetszolgálatnál

2012. február 10., péntek

 

A szakemberek és a hajléktalanok jelzései alapján többnyire hétvégén van a legnagyobb szükség ideiglenes szállásokra. Munkanapokon megoldott a szállás és a meleg étel a hajléktalanok számára, viszont hétvégén sokkal kevesebb lehetőségük van, ezért a nagy hidegben a Magyar Református Szeretetszolgálat ismét megnyitja egyik intézményét, amely 15 fő befogadására alkalmas.

A Magyar Református Szeretetszolgálat második hete üzemelteti „majd ha fagy” teajáratát Debrecenben és Budapesten. A hajléktalanok forró teát, ennivalót, C vitamint, édességet kapnak. Debrecenben naponta 120 hajléktalanhoz jut el a szervezet segítsége. Az otthontalanok a Magyar Református Szeretetszolgálat ideiglenes szállásán meleg élelmet is kapnak, valamint nem csak éjszakára húzódhatnak be a Túlélő pontra, hanem péntek estétől hétfő reggelig folyamatosan a szálláson tartózkodhatnak.

A hideghez kapcsolódva a Szeretetszolgálat a héten 26 családhoz juttat el tűzifát. Emellett élelmiszerrel, takaróval, ruhával és meleg élelemmel ajándékozza meg a rászorulókat. A Magyar Református Szeretetszolgálat felhívja támogatói figyelmét, hogy a nagy hidegben fokozottan figyeljenek a környezetükben élőkre és segítsenek.

A Magyar Református Szeretetszolgálat segítő tevékenységéhez örömmel fogad plédeket, gyermekruhákat, pelenkát és tartós élelmiszert. A Szeretetszolgálathoz pénzadományt eljuttathat online a www.jobbadni.hu oldalon keresztül vagy a szervezet számlaszámán: 10702019-85008898-51100005.

Istent keresem

Lk 9,28–36

„Ez az én fiam, akit kiválasztottam…” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink