Indul a Református Szolgálatfejlesztés

2015. július 09., csütörtök

A Magyarországi Református Egyház szociális intézményeinek több mint 198 millió forintból megvalósuló szakmai fejlesztéséhez az Új Széchenyi Terv keretében nyert támogatást.

A Református Szolgálatfejlesztés a református szociális intézmények szakmai munkáját gyakorlatorientáltan segíti. A szolgáltatások minőségi működését garantáló fejlesztéseket a következő területeken hajtják végre: vezetői kompetenciák bővítése, szoftverfejlesztés, oktatás-képzés, diakóniai gondolkodás és mindennapi gondoskodás.

Száznegyven vezető beosztású munkatárs négyszer kétnapos intenzív foglalkozáson bővítheti vezetői kompetenciáit, emellett a projektidőszakban személyre szabott támogatást kapnak. Az intézményhálózat szakmai tevékenységét fogja támogatni az a szoftverfejlesztés, amely előkészíti a szolgáltatások és a kapcsolódó dokumentáció egységes informatikai rendszerben történő megjelenítését.

Az oktatás-képzés során az intézmények munkatársai számára akkreditált tanfolyamokat szerveznek, amelyekben nagy hangsúlyt fektetnek a minőségi működés és a református szellemiség harmóniájára. A diakóniai gondolkodás a Református Egyházban több száz évre tekint vissza, és képes a hatékonyság mellett az emberközpontúság garanciáit is képviselni. A projektben készülő módszertani ajánlások szakmai kérdésekben nyújtanak közvetlen segítséget.

MRSZ

Istent keresem

Lk 1,39–56

„Boldog, aki elhitte, hogy beteljesedik mindaz, amit az Úr mondott neki.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →