Húsvéti Harangszó

2010. április 02., péntek

 

altNagyszombati nemzet vagyunk? - teszi fel a kérdést az ünnepi lapszám címoldalán Bogdán Zsolt, zilahi esperes. „A nagyszombatizmus nem egy bejegyzett vallás, szekta. Nincsennek közösségi alkalmai, imaházai, templomai. Az életben történik ez a vallás, amikor nem érzem, nem hiszem, nem cselekszem, hogy él az Úr. Bármelyik felekezethez tartozó ember – a református is – követője lehet.” – mutat rá írásában a cikk szerzője.

Szintén a címoldalon olvasható Csűry István püspök ünnepi pásztorlevele, Látni és követni az élőt címen.

A Munkácsy, Fadrusz, Doré, Caracci munkáival illusztrált húsvéti összeállításban Jézus perét követi végig Sáry Pál olvasmányos, érdekfeszítő írása, Visky István Bizonyítékot akarok! címen közöl jegyzetet. Részt vett-e Júdás az első úrvacsorán? – kérdi cikke címében Sándor Lajos, a lap Húsz éve írtuk sorozatában.  

A lapszámban Ady Endre, Szép Ernő, Wass Albert, Müller Dezső versei, valamint népi ihletésű, keresztyén tartalmú locsolóversek olvashatók.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület kéthetente megjelenő gyülekezeti lapja megrendelhető és megvásárolható a lelkészi hivatalokban. A lap internetes kiadása a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

Istent keresem

Jn 14,1–6

„Én vagyok az út, az igazság és az élet...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →