Hazánkba látogat a lipcsei Tamás-templom kórusa

2017. február 27., hétfő

A lipcsei Tamás-templom kórusa március 14-e és 18-a között Magyarországra látogat, hogy a reformáció emlékévében négy helyszínen adja elő Bach, valamint a 16-17. századi romantikus tételeket is tartalmazó komolyzenei repertoárját.

A reformáció 500. jubileumát ünneplő emlékévben hazánkba látogató világhírű fiúkórusa négy magyarországi helyszínen várja Bach, Mendelssohn, valamint Brahms kedvelőit, s mindazokat, akik a reformáció zenei örökségét máig éltető kórus énekével szeretnének ráhangolódni az évfordulóra. A program a Reformáció Emlékbizottság egyik kiemelt rendezvénye. A Tamás-templom iskoláját és fiúkórusát több mint 800 esztendeje, 1212-ben alapították, így Németország legrégebbi ma is működő iskolájának számít.

A kórus első állomása Budapest, ahol március 14-én, 19.30-tól a Művészetek Palotájában (Müpa) lépnek a színpadra. Ezt követi – szintén a fővárosban – március 15-én 18 órakor a Deák téri evangélikus templom istentiszteletén való részvételük, ahol a szertartás keretében szolgálnak, megmutatva, hogy milyen kiemelt szerepe van a zenének és a közös éneklésnek az evangélikus liturgiában. A kórus következő fellépésének helyszíne a debreceni Nagytemplom, ahol március 16-án 18.00 órától adnak hangversenyt. A turné utolsó állomása Pécs, ahol március 18-án 19.30 órától a Székesegyházban fejezik be magyarországi ittlétüket.

Istent keresem

1Krón 26

„Amikor... felkeresték őket, és találtak köztük kiváló vitézeket...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink