Úgy kell látni az elesetteket, hogy Krisztus együtt van velük is

2014. június 11., szerda

A református diakóniai intézmények munkatársainak több mint tizede összegyűlt azon az éves rendszerességgel tartott találkozón, melyet június 6-án tartottak a debreceni Dorcas kempingben. Az alkalmon ott volt Bölcskei Gusztáv püspök is, aki elmondta: azoknak, akik a szeretetszolgálatban élik mindennapjaikat, fontos, hogy a gondozottakkal együtt ott van Krisztus a maguk gyengeségében, elesettségében, fogyatékosságában is.

Ragyogó napsütés fogadta azt a mintegy ötszázötven diakóniai munkatársat, akik összegyűltek a Dorcas kemping területén, hogy – évente egy alkalommal – valóban együtt lehessenek. A munkatársi találkozón Bölcskei Gusztáv püspök is hangsúlyozta az együttlét fontosságát. A holland református egyház egy kátéjának egy részére utalt, mikor a gyermek azt mondja: „Engem nem a szüleim akartak, a szüleim csak egy gyermeket akartak. Engem Isten akart." Bölcskei úgy véli, hogy akik a diakóniában dolgoznak, azok számára különösen fontos, miként tekintenek valakire. „Hogy úgy látjuk-e őt a maga gyengeségében, fogyatékosságában, elesettségében, hogy ezzel együtt Krisztus is ott van, s ezért lehet mindent megadni, mindent megtenni" – zárta szavait.

A házigazda jogán Czibere Károly, az MRE Szeretetszolgálati Iroda vezetője köszöntötte a résztvevőket, akiknek felhívta a figyelmét arra, hogy a Krisztussal való együttmunkálkodás hitelesíti a jelenlevők szeretetszolgálatát, s bírjuk Jézus ígéretét, hogy ő velünk fog munkálkodni. Utalt az emmausi tanítványokra, akik leszegett fejjel mentek, mikor Krisztus melléjük lépett, felkészítette őket, majd – látszólag – eltűnt. „A diakóniában számtalan alkalommal megtapasztalhatjuk, hogy az úton reményvesztettek leszünk, de akkor Krisztus mellélép életünknek, szolgálatunknak – mondta. – harmincegyezer testvérünk számára, akiket ránk bíztak, így lehet áldás a szolgálatunk."

A nagyszerű hangulatban, értékes beszélgetésekkel zajló munkatársi találkozón játékokon, főzőversenyen és a Ki mit tud?-on is részt vehettek a diakóniai dolgozók.

Szokatlan szerepben a porcsalmai diakónusok

Úgy tűnik, hogy az időseket gondozó munkatársak a bogrács körül is ügyesen tevékenykednek, hiszen a főzőverseny mindhárom díjazottja e területen szolgál. A versenyt a Kótaji Református Egyházközség Idősek Szeretetotthona nyerte, ők halászlét készítettek Bogdány módra és töltött káposztát. Második a Nagyhalászi Református Egyházközség Idősek Otthona lett, akik vesevelővel és sült csirkeszárnnyal kényeztették a zsűritagokat, míg szintén a képzeletbeli dobogóra a Nyíregyháza Városi Egyházközség Jókai Idősek Klubja állhatott a Jókai bablevesért cserébe.

A Ki mit tud?-ra a nyírbogdányi SION Idősek Otthona és a főzőversenyben is bizonyító kótajiak egy közös táncos produkcióval csaltak mosolyt a közönség arcára, míg a porcsalmai Szociális Szolgáltató Központ munkatársainak kórusa gyönyörű énekekkel készült – a közönség végül előbbiek sorolta az első helyre.

A nap valamennyi munkatárs számára élménydúsan és feltöltődéssel telt, ahol jó volt átélni, hogy az együtt munkálkodás mellett van alkalom az együtt szórakozásra is.

Forrás: jobbadni.hu

Istent keresem

Lk 9,37–50

„Aki befogadja ezt a kisgyermeket az én nevemért, az engem fogad be,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink