Ghána: vallásközi szövetség a klímavédelemért

2010. augusztus 18., szerda

altAz észak-németországi protestáns egyházak kezdeményezésére Ghána nyugati részén a vallási szervezetek a klímavédelemért fogtak össze.

A vallásközi klímaszövetség főként azokon a területeken igyekszik befolyását gyakorolni, ahol nagy olaj- és gázlelőhelyek vannak – adott a kezdeményezésről tájékoztatást az Észak-Német Misszió brémai központja. A hálózatban presbiteriánusok, evangélikusok, pünkösdiek, szabadegyházi csoportok és muszlim egyesületek is dolgoznak.

altA ghánai Környezetvédelmi Minisztérium még a koppenhágai klíma-csúcs előtt felhívta a veszélyekre a hazai és a nemzetközi közvélemény figyelmét, kiváltképpen arra, hogy milyen korrupciós veszélyek jelentkeztek az újabb olaj- és gázmezők feltárása körül, s milyen mértékű környezetrombolást von maga után az újabb kitermelés. – Az észak-német missziói szervezetet 175 éve evangélikus és református keresztyének alapították, s már korán kapcsolatba léptek ghánai és togói protestánsokkal. (norddeutschemission.de – ekd.de – 2010-08-18 – dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Istent keresem

Lk 9,28–36

„Ez az én fiam, akit kiválasztottam…” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink