Folytatódik az almaosztás

2014. december 02., kedd

Ötszáz tonna, azaz 24 kamionnyi almát juttat el karácsonyig rászoruló családoknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Az oroszországi embargó miatt keletkezett terményfelesleg egy részét karitatív célokra ajánlották fel a termelők, ezt az adományt november 21-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengeren vették át a segélyszervezetek képviselői.

A tizennégy kilogrammos ládákban érkező gyümölcsből az ország egész területére igyekeznek juttatni a szeretetszolgálatok. A szállítás november 21. óta naponként történik, a két Segélyszervezet megállapodása alapján, az ország különböző régióiba. December 19-ig mind a 24 kamionnyi adomány megérkezik az osztópontokra, ahonnan előre egyeztetett módon történik a kiosztás.

Az ajándék almát nagycsaládosoknak, egyedül élő időseknek, a nevelőszülői hálózatban gyermekeket nevelő családoknak, fogyatékkal élőknek és nélkülöző embereknek juttatja el a két segélyszervezet. Egy család legfeljebb 3 doboz almát kaphat.

Az MRSZ az adventi időszakra szervezett meleg étel osztásai alkalmával is adományoz almát a rászorulóknak.

December 3-án a Szeretetszolgálat apafai raktárbázisán folytatódik az almaosztás. 8 és 11 óra valamint 14 és 16 óra között a Debreceni, a Hajdúvidéki és a Bihari Református Egyházmegyék képviselői veszik át az adományt és juttatják el gyülekezeteikhez, szeretet intézményeikhez.

MRSZ

Istent keresem

Lk 1,39–56

„Boldog, aki elhitte, hogy beteljesedik mindaz, amit az Úr mondott neki.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →